Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Κίνδυνος να πάνε "αδιάβαστοι" για την ψηφοφορία οι βουλευτές

Σε ...σοφούς μετατρέπονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου οι βουλευτές, που έχουν μερικές ώρες - λιγότερες από 48, για την ακρίβεια - για να αποφασίσουν για την τύχη της χώρας για τα επόμενα χρόνια, με βάση τα όσα ορίζει το νέο Μνημόνιο και η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων.

Δεκατρία έγγραφα εκατοντάδων σελίδων με πολύπλοκους τεχνικούς και νομικούς όρους κατατέθηκαν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο τα διάβασε, τα μελέτησε και τα ενέκρινε - προφανώς οι υπουργοί είναι ...σοφοί - μέσα σε περίπου πέντε ώρες συνεδρίασης το βράδυ της Παρασκευής.

Πρόκειται για σχέδια νόμου, αιτιολογικές εκθέσεις, τροποποιούμενες διατάξεις και παραρτήματα, τα οποία θα ψηφιστούν από την ολομέλεια ως νομοσχέδιο με τρία άρθρα, όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. Τα μέτρα, βεβαίως, όπως συνέβη και με το Μνημόνιο 1, θα γίνουν πιο συγκεκριμένα με την κατάθεση των εφαρμοστικών νόμων εντός του Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου