Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Αντισταθμιστικά μέτρα για το...Μνημόνιο

Αυτό που θα ακολουθήσει είναι περίπου αυτό που θα ήθελε να ακούσει ο λαός χθες, σε αντιπαράθεση με το Μνημόνιο.

"Κυρίες και κύριοι,

Σας ομιλεί ο εκπρόσωπος των βουλευτών της Ελλάδας. Αφού περαιώθηκε η συνεδρίαση για την ψήφιση του Νέου Μνημονίου και των εφαρμοστικών του Νόμων, εμείς οι βουλευτές, μετά από 2η σκέψη καθίσαμε και σκεφτήκαμε πως μπορούμε να αντιπαρέλθουμε αυτά τα επαχθή μέτρα, που με πόνο ψυχής ψηφίσαμε, προκειμένου να γλυτώσει η χώρα από την άτακτη χρεωκοπία και να προσπαθήσουμε να πάμε σε "στέρεο έδαφος".

Όμως είναι αλήθεια πως κανένας μας δεν πείστηκε πως αυτό που ψηφίσαμε είναι και το σωστό. Ειδικά μετά τις αλλεπάλληλες καταψηφισείς από τους μέχρι πρώτινος συνοδοιπόρους μας και συν-Μνημονιακούς συναδέλφους που άλλαξε το πρόσωπό τους, έλαμψε, μετά την ανακούφιση με το ΟΧΙ ή το ΠΑΡΩΝ, κλονιστήκαμε.

Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες και αφού αναγκάσαμε τα όργανα της Βουλής να επανέλθουν στην αίθουσα, με σβηστά φώτα αλλά με σπαρματσέτα και με την λάμψη από τις πυρκαγιές των κτιρίων που καίγονταν στην πολύπαθη Αθήνα, αλλά και με βαθιά αίσθηση ευθύνης(παλιό αλλά πάντα φτάνει), αποφασίσαμε τα παρακάτω μέτρα, ως αντιστάθμισμα στα επαχθή μέτρα(που δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω, αφού μας επιβλήθηκαν), που ψηφίσαμε:

1. Όλοι οι Βουλευτές, Υπουργοί, Πρωθυπουργός, Πρόεδρος Δημοκρατίας, Γεν Γραμματείς Υπουργείων και Υπηρεσιών, Διεθυντές ΔΕΚΟ αλλά και άλλων ΝΠΔΔ, αλλά και όσοι είναι υψηλόβαθμα μέλη σε όλες τις βαθμίδες της κυβέρνησης ή και του κράτους, ΑΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ όποιας χρηματικής αποζημείωσης, που αυτή έχει μέχρι τώρα νομοθετηθεί και δηλώνουν γραπτά και κατηγορηματικά πως θα δεχτούν να πληρωθούν και πάλι,όταν και αφού η χώρα επιστρέψει σε πρωτογενές έλλειμα και μάλιστα για τουλάχιστον 3 τρίμηνα.

2. Όλοι αυτοί οι οποίοι δουλεύουν στα γραφεία κομματικών στελεχών, βουλευτών, Νομαρχών και λοιπών Πολιτευτών, ανακοινώνουμε πως ΠΡΩΤΟΙ θα κατεβάσουμε τους μισθούς στον βασικό σε ΟΛΟΥΣ τους υπαλλήλους μας και μάλιστα σε όλους το ωράριο θα γίνει ελαστικό και είτε 4ώρο, είτε με 2ή 3 ημέρες εργασίας.

3. Με νέα νομοθετική ρύθμιση, επιβάλλεται πλαφόν τιμών στα παρακάτω τρόφιμα:
ψωμί, νερό, γάλα, κρέας(διαφορετικό ανά εβδομάδα), λαχανικά(διαφορετικά ανά εβδομάδα), λάδι. Μάλιστα όλα αυτά τα προϊόντα θα μπουν σε ειδική κατηγορία ΦΠΑ που θα ανέρχεται στο 5%. Οι εταιρείες και τα καταστήματα που δεν θα συμμορφωθούν με τα παραπάνω, θα κλείνουν αμέσως. Όλα τα καταστήματα που θα πωλούν τα ανωτέρω στις τιμές πλαφόν και θα αποδεικνύουν ζημία, θα λαμβάνουν Ομόλογα του Δημοσίου σε Αγγλικό Δίκαιο.

Αυτά για αρχή καθώς μας έπιασε το ξημέρωμα για να τα "καθαρογράψουμε" και να προλάβουμε να τα ανακοινώσουμε, πριν μας πάρετε με τις πέτρες σήμερα... Θα ακολουθήσουν και άλλα αντισταθμιστικά της φτώχειας που έρχεται, καθώς έρχονται και εκλογές και προσπαθούμε να σας κρατήσουμε στα πόδια σας, μήπως και ξεχαστείτε και μας ξανά ψηφίσετε.

Πάντως αυτά που σας γράψαμε εδώ πιο πάνω τα σκεφτόμαστε να τα κάνουμε πραγματικά, απλά τα "καυτά διλήματα" που μας φέρνουν συνέχεια να ψηφίσουμε δεν μας έχουν αφήσει μυαλό για τα...αυτονόητα!

Σας ευχόμαστε λοιπόν καλή προσαρμογή και ΘΑ τα ψηφίσουμε, κάποια στιγμή!
Όχι τώρα όμως. Απλά θέλαμε να κάνουμε εντύπωση πως σκεφτόμαστε.
Οι Βουλευτές σας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου