Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κατσέλη κατά "Μνημονίου", Βενιζέλου και Τρόικας

«Παραιτηθήκαμε από την ασυλία μας ως προς την πιθανή κατάσχεση περιουσίας της χώρας» λέει στον Real Fm 97.8 η Λ. Κατσέλη. Κόβει τις γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος.

Η πρώην υπουργός μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε πως με το νέο μνημόνιο «η χώρα δέθηκε χειροπόδαρα» και απευθύνθηκε προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο:

«Ρωτώ, τον Ευάγγελο Βενιζέλο: Τι θα γίνει σε περίπτωση που σε έναν χρόνο δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε κάποιες από τις οφειλές μας. Ακόμη και για ανθρωπιστικούς λόγους η Γερμανία δεν παραιτήθηκε της ασυλίας της. Δώσαμε λευκή επιταγή με το αγγλικό δίκαιο και το δικαστήριο του Λουξεμβούργου. Οι νομικοί λένε ότι μπορεί να γίνει κατάσχεση της περιουσίας που ανήκει στο δημόσιο ή στην Τράπεζα της Ελλάδας»...

Η κ. Κατσέλη τόνισε πως ακόμη και τώρα υπάρχει εναλλακτική λύση καθώς όπως είπε η Ελλάδα έχει ένα διαπραγματευτικό ατού: Κανείς δεν θέλει να χρεοκοπήσει η χώρα.

«Για το 2012, 2015 χρειάζεται ένα πρόγραμμα που θα έχει μέτρα τα οποία δεν θα οδηγούν στην ύφεση. Μέτρα σαν και αυτά που υπάρχουν στο νέο μνημόνιο αντιστρατεύονται το ίδιο το πρόγραμμα, τόσο το ΔΝΤ όσο και η τρόικα λένε πως το χρέος θα εξαρτηθεί από το κόστος δανεισμού αλλά και από τους ρυθμούς ανάπτυξης, με μειώσεις μισθών και απολύσεις προβλέπω ότι η ύφεση θα είναι πάνω από 6 ή 7 %» τόνισε χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου