Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Υποσχέσεις, υπογραφές και διλήματα

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα(...) της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, τα πράγματα δείχνουν να ξεκαθαρίζουν, όσον αφορά τι πρόκειται να δούμε ή μάλλον να ακούσουμε την (όποτε γίνει...), προεκλογική περίοδο.

Μιά προεκλογική περίοδος που δεν αναμένεται να πάει πολύ μακρυά, καθώς πέρα από το τι ζητάει η Ε.Ε. και η Τρόικα, η ΝΔ δεν θα αφήσει τον χρόνο να πάει χαμένος και θα επιδιώξει με τον έναν(υπογραφή, όχι νέα μέτρα) ή τον άλλο τρόπο(μη στήριξη κάποιου νομοσχεδίου που θα επιφέρει αυτόματα σχεδόν, ζήτημα ψήφου Εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση), να πάει σε εκλογές, πριν χάσει το ρεύμα του κόσμου, που φαίνεται να έχει τώρα.

Και αυτό με δεδομένο πως αυτή την στιγμή κανένα κόμμα δεν έχει στην Βουλή την δεδηλωμένη(1η φορά στην μεταπολίτευση).

Έτσι λοιπόν αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το τι "προγράμματα" θα παρουσιάσουν τα κόμματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο της "μπερδεμένης"(σικ) κοινωνίας μας.

Σίγουρα θα έχουμε πάντως θολές εξαγγελίες για παροχές και μόνο ίσως κάποιες ελάχιστες υποσχέσεις για μελλοντική ανάπτυξη. Μην με ρωτήσετε που θα βρουν τους πόρους. Καλύτερα να ρωτήσετε αυτούς! Ακόμα είναι σχεδόν σίγουρο πως αφού αλληλομαχαιρωθούν τα δύο κόμματα που μονοπώλησαν την κυβερνητική εξουσία για 38 χρόνια, θα έχουν σίγουρα μια σύγκλιση.
Αυτήν που θα λέει πως μόνο σε αυτούς μπορεί η χώρα να στηριχθεί, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει.

Αυτό το δίλημα θα είναι και το κυρίως ατού των 2 μεγάλων κομμάτων, καθώς θα λειτουργήσει ψυχολογικά η πίεση, στις αδύναμες κοινωνικές τάξεις, ως εργαλείο στήριξής τους προκειμένου να αποφύγει η χώρα την χρεωκοπία.

Έτσι αναμένεται το δίλημα που είχαν οι βουλευτές την προηγούμενη Κυριακή, με την ψηφοφορία για το Νέο Μνημόνιο, να έρθει στον λαό εν οίδει εκλογών που θα μετατραπούν, ουσιαστικά, σε δημοψήφισμα. ΝΑΙ ή ΟΧΙ στον Μνημόνιο.(είχε δεν είχε ο ΓΑΠ θα μας το βάλει το ερώτημα...)

Και σε αυτή την εκλογική μάχη, μην έχετε καμία αμφιβολία πως οι "εταίροι" μας θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι, αρκούντως αρεστό σε αυτούς. Πως θα γίνει αυτό; Μα πολύ εύκολα, με τα μέσα ΜΜΕ. Οι πιέσεις που πρόκειται να δεχτούμε τις επόμενες μέρες, θα είναι όλο και περισσότερες, αφού ο χρόνος για τις "δόσεις" και τις πληρωμές τρέχει και περιθώρια δεν υπάρχουν(όπως τουλάχιστον μας λένε...)

Και εδώ να δούμε τι έχει να πει ο λαός. Εν μέσω υποσχέσεων, υπογραφών και διλημάτων. Αυτή η εκλογική "μάχη" θα κρίνει πολλά. Τα διλήματα που θα τεθούν θα είναι αμείληκτα. Απομένει σε εμάς να αποφασίσουμε με ποιούς θα πάμε και ποιούς θα "χαιρετήσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου