Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Στ. Μάνος: Δεν είναι παράνομο να βγάζουν οι βουλευτές τα εκατομμύρια τους στην Ελβετία

*Κατά το "δόγμα" Βουλγαράκη: Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό

O πρόεδρος του κόμματος «Δράση» πρώην βουλευτής και υπουργός Στέφανος Μάνος παρουσιάζει την προσωπική του οπτική για το βουλευτή που έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης στην Ελλάδα.

Αν αυτά τα χρήματα δεν αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο ή παρανόμως δεν δηλώθηκαν στο πόθεν έσχες του βουλευτή… τότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα λέει χαρακτηριστικά ο Στέφανος Μάνος ενώ ονομάζει λαϊκιστές όσους θεωρούν ανήθικη την κίνηση του ή της βουλευτού.

Η ηθική δεν έχει χώρο σε τέτοιους συλλογισμούς ισχυρίζεται ο Στέφανος Μάνος. Ο βουλευτής μπορεί να το έκανε για να προστατέψει τα χρήματα του τονίζει και αυτό είναι απολύτως νόμιμο.

Ο κ. Μάνος «ξεχειλώνει» την επιχειρηματολογία ενός άλλου πρώην υπουργού του κ. Βουλγαράκη που είχε πει «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Αντίστοιχα ο κ. Μάνος ισχυρίζεται ότι στη νομιμότητα δεν υπάρχει ηθική.

Μπορεί οι βουλευτές να ψηφίζουν μέτρα που οδηγούν στη φτώχεια και την ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να βγάλουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Προς Θεού κ. Μάνο, αφού δεν είναι παράνομο, ας το κάνουν… ας ποντάρουν και σε CDS για την χρεοκοπία της Ελλάδας, έτσι ώστε αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα να… βγάλουν χρήματα, ούτε αυτό είναι παράνομο. Γενικώς οι βουλευτές που λόγω της θέσης τους έχουν εξουσία, έχουν προνομιακή πληροφόρηση, διαπραγματεύονται, ψηφίζουν νομοσχέδια και δανειακές συμβάσεις μπορούν να κάνουν ότι θέλουν… αρκεί να μην είναι παράνομο.

Ο υπερβολικός φιλελευθερισμός κ. Μάνο μπορεί να μην έχει μεγάλο ακροατήριο ψηφοφόρων σήμερα εδώ που φτάσαμε αλλά ίσως είναι καλός οδηγός για όσους θέλουν να προστατέψουν τις μεγάλες τους περιουσίες εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Στ. Μάνος: Δεν είναι παράνομο να βγάζουν οι βουλευτές τα εκατομμύρια τους στην Ελβετία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου