Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Εκταμιεύεται το 1 δις ευρώ από τη δόση του Μαϊου για την Ελλάδα

Και ως εκ θαύματος η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ , που είχε «παρακρατηθεί» από την προηγούμενη δόση του Μαΐου, αναμένεται να προχωρήσει άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες. Συγκεκριμένα, η δόση του Μαΐου ήταν 5,2 δισ. ευρώ, αλλά εκταμιεύθηκαν μόνο τα 4,2 δισ. ευρώ με το επιχείρημα ότι ήταν αρκετά για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας αλλά του δυσλειτουργιών που προκλήθηκαν, η αποδέσμευση του 1 δις ευρώ προχωράει άμεσα.
Η επόμενη δόση των
30 δισ. ευρώ είναι το επόμενο ζητούμενο για την κυβέρνηση, ποσό που θα εκταμιευθεί μόνο αφού δοθεί η έγκριση από την τρόικα μετά την επίσκεψή της στη χώρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πηγών της τρόικας, η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.
Για να δοθεί η έγκριση, σύμφωνα με όσα ισχύουν, πρέπει να διαπιστωθεί ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της βάσει του Μνημονίου κατά το πρώτο τρίμηνο εφαρμογής του και επίσης πρέπει να συμφωνηθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ύψους 11,7 δισ. ευρώ.
Από τα 30 δισ. ευρώ, τα οποία πρέπει κανονικά να πάρει η χώρα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, τα 25 δισ. ευρώ προορίζονται για τις τράπεζες και συγκεκριμένα το δεύτερο μέρος της ανακεφαλαιοποίησής τους, ενώ άλλα 3 δισ. ευρώ προορίζονται για να εξοφληθεί ομόλογο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο λήγει τον Αύγουστο. Τα υπόλοιπα αφορούν μισθούς και συντάξεις του Αυγούστου.
Εκταμιεύεται το 1 δις ευρώ από τη δόση του Μαϊου για την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου