Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Επιτέλους. Ορκίστηκε(μπας και ησυχάσουμε δηλαδή)!

Το είδαμε λοιπόν και αυτό. Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες και απίστευτης δυσκολίας ανακυβιστήσεις, σε διάρκεια λίγο περισσότερο από 2 χρόνια στην αρχηγία της ΝΔ,  και μετά από 2 αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες στις οποίες κατάφερε να έχει ΚΑΙ στις δύο, τα μικρότερα ποσοστά της ΝΔ από συστήσεώς της, η καρέκλα του Πρωθυπουργού έχει κάτοχο και...ονοματεπώνυμο: Αντώνης Σαμαράς.

Ο "θέλω να γίνω Πρωθυπουργός, έστω και
για μια μέρα(που λέει ο λόγος), ο κόσμος να χαλάσει" είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της πρώτης Μετα-μεταΠολιτευτικής Κυβέρνησης Συνεργασίας, Συνευθύνης, Εθνικής Σωτηρίας ή όπως αλλιώς πέστε την.

Πέρα απ' όλα τα άλλα ο νέος πρωθυπουργός δίνει στην πολιτική ζωή της χώρας ένα καινούριο "τζάκι" που μπορεί να στεριώσει στον τόπο μας. Μην ξεχνάμε πως τόσα χρόνια μπορεί να αποτινάξαμε κάτι βασιλείς και συνταγματαρχαίους, όμως τα τζάκια της πολιτικής μας, δεν έλειψαν ποτέ. Έτσι;

Ακόμα πρέπει να καταγράψουμε κάποιες ειδικές συνθήκες που προέκυψαν από αυτο το γεγονός. Ας δούμε λοιπόν κάποιες από αυτές.
*Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ίσως ο μόνος που έχει καταφέρει να νικήσει κατά κράτος την οικογένεια Μητσοτάκη, για να μην πω εξωστρακίσει από τα υψηλά κλιμάκια της πολιτικής, καθώς ακόμα "υπάρχουν"...
*Είναι όπως είπαμε και πιο πάνω, ο μόνος που με το μικρότερο ποσοστό που έχει ποτέ πάρει το κόμμα του, κατάφερε όχι μόνο να μείνει στην αρχηγία του, όχι μόνο να την οδηγήσει σε νέα εκλογική μάχη, αλλά να την κρδίσει με το 2ο χειρότερο καταγεγραμμένο ποσοστό και τέλος να γίνει και πρωθυπουργός σε, έστω, κυβέρνηση συνεργασίας. Και μάλιστα όλα αυτά σε ιδιαίτερα πανηγυρικό τόνο(...!!!), λες και έχουν κερδίσει κάτι περισσότερο από αυτοδυναμία...!!!
*Ακόμα κατέχει(όχι όμως μόνος του, όπως θα διαπιστώσετε πιο κάτω, αλλά σίγουρα εξ' αιτίας του), το ίσως μοναδικό ρεκόρ στον κόσμο(;) να είναι ένας από τους δύο που είχαν συφοιτητή τους έναν που έγινε επίσης...πρωθυπουργός! Και μάλιστα στην ίδια χώρα! Και μάλιστα με τις ίδιες(με ελάχιστη απόκλιση) συνθήκες. (Ναι ο άλλος είναι αυτός που...καταλάβατε...!!!)
*Είναι ο μόνος που μπόρεσε και επανήλθε στις τάξεις της ΝΔ, μετά από διαγραφή του και έγινε αρχηγός και πρωθυπουργός!
*Είναι ο μόνος, όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι τώρα δλδ, που δεν θα έχει ΟΥΤΕ μία γυναίκα υπουργό στην κυβέρνηση του, παρά μόνο 2 υφυπουργούς!
*Είναι ο μόνος πρωθυπουργός που ορκίστηκε πριν σχηματίσει/ανακοινώσει την κυβέρνηση και αυτούς που θα την απαρτίζουν. Οι πληροφορίες πως το έκανε για να προλάβει την λήξη της "εντολής" του προέδρου της Δημοκρατίας, ελέγχονται ως τουλάχιστον ανακριβείς και ανυπόστατες.
*Ειναι ο μόνος πρωθυπουργός που το πρώτο πράγμα που θα κάνει για την χώρα του είναι να πάει να δει τον προημιτελικό αγώνα της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στην Πολωνία. Εκεί όπου αγωνίζεται εναντίον της Γερμανίας... (Κάθε δεύτερη σκέψη που κάνετε είναι εντελώς σωστή!)
*Ειναι ο πρώτος πρωθυπουργός που δέχτηκε να διαπραγματευτεί τα πάντα για την νέα κυβέρνηση Συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, εκτός από ένα και μοναδικό θέμα.
Ναι, σωστά μαντέψατε!

Αυτός είναι πρωθυπουργός, όχι αστεία...!!!

ΥΓ Σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμα πουμου διαφεύγουν τώρα αλλά μπορείτε να προσθέσετε κάποια από αυτά εσείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου