Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Αλλαγές στην ΕΡΤ και κόψιμο των «ενοχλητικών» εκπομπών από τη νέα κυβέρνηση;

Μεγάλες αλλαγές φαίνεται να ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση στην δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ που θα αφορούν όχι μόνο τα πρόσωπα της διοίκησης και των παρουσιαστών, αλλά και τις εκπομπές που «ενοχλούν» ιδεολογικά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το «Παρόν», οι ριζικές αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο αλλά και σε τηλεοπτικό περιεχόμενο θεωρούνται δεδομένες από τη νέα κυβέρνηση που προσανατολίζεται στη διακοπή των εκπομπών του
Κώστα Βαξεβάνη, του Στέλιου Κούλογλου, του Γιώργου Αυγερόπουλου, του Κώστα Αρβανίτη αλλά και του Χρήστου Βασιλόπουλου, οι οποίες και δεν ανανεώθηκαν από τη διοίκηση Ταγματάρχη. Ένα γεγονός που προμηνύει τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει η νέα κυβέρνηση είναι και οι δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ και συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Μουρούτη, που προ ημερών έγραψε στο twitter “τα πρώην πράσινα και νυν ροζ παπαγαλάκια της ΕΡΤ δίνουν τις τελευταίες παραστάσεις τους”. Αφορμή για το εν λόγω σχόλιο, σύμφωνα με τον ίδιο τον εκπρόσωπο της ΝΔ, αποτέλεσε ένα πρόβλημα ήχου που προέκυψε, με αποτέλεσμα να χαθεί ένα μέρος της πρώτης δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με τον κ. Μουρούτη να τη διαγράφει λίγο αργότερα.
Αν και η ΕΡΤ κέρδισε την εκλογική μάχη της τηλεθέασης, δίνοντας ώθηση στο ενημερωτικό τμήμα, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνει η Δημόσια Τηλεόραση χωρίς τηλεοπτικό πρόγραμμα τη νέα σεζόν.

Αλλαγές στην ΕΡΤ και κόψιμο των «ενοχλητικών» εκπομπών από τη νέα κυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου