Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Οδεύουμε προς το τέλος με την Γερμανία να βγαίνει πρώτη από το ευρώ!

Όχι δεν είναι είδηση από ρεπορτάζ. Ούτε έχω "ασφαλείς" πληροφορίες από τις Βρυξέλες ή το Βερολίνο, το Παρίσι ή το Άνω...Βούκινο!

Απλά αυτό μου λέει το ένστικτό μου. Από αυτά που ακούμε και διαβάζουμε, αν μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε την ουσία τους, αυτό που βγαίνει είναι πως η Γερμανία δεν θέλει να βοηθήσει πλέον την Ένωση, έστω και
αν αυτό την ωφελεί παντιοτρόπως...

Η δήλωση της Κας Μέρκελ ήταν σαφής: "ούτε νεκρή". Τι προσπαθεί να κάνει τώρα ο Ολάντ και οι υπόλοιποι "ηγέτες" της Ευρώπης για να την φέρουν πίσω με...νεκρανάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορώ να καταλάβω.

Και επειδή υπάρχει η πρόβλεψη για έξοδο από την Ένωση μιας χώρας, αρκεί να γίνει η αίτηση, νομίζω(δεν εύχομαι, αν και δεν είμαι και σίγουρος...) πως η Γερμανία θα αρχίσει να ετοιμάζεται για την "ηρωική" έξοδο, συμπαρασέρνοντας μαζί της και τους δορυφόρους της, αφήνοντας τους υπόλοιπους να αναζητούν χρήματα στην...Ανατολή!

Εν αναμονή των συζητήσεων και της ανακοίνωσης που θα βγει από την σύνοδο κορυφής, που όμως θα λέει ουσιαστικά τίποτα(!), ας έχουμε απλά μια συγκρατημένη αισιοδοξία και τίποτα περισσότερο.
Και μην ακούτε για τυχόν επαναδιαπραγμάτευση ή επιμήκυνση ή άλλες "φανφάρες" για το θέμα του Μνημονίου.

Αν δεν έρεθι στην Αθήνα η Τρόικα και δεν κάνει τους ελέγχους της, τίποτα δεν είναι σε διαπραγμάτευση και τίποτα δεν θα αλλάξει στην καθημερινότητα μας.

Καλό ΣΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου