Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Μόντι: Έχουμε μια εβδομάδα να σώσουμε την Ευρώπη

«Αν η ΕΕ αποτύχει να βρει μια συμφωνία στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιήσει στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, θα γίνει λεία των κερδοσκόπων», δηλώνει ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες. Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία στις
28 και 29 Ιουνίου, τότε «θα υπήρχαν ολοένα και ισχυρότερες κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον ορισμένων χωρών και μια παρενόχληση των ασθενέστερων χωρών». Μάλιστα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας υποστηριξε ότι «οι επιθέσεις αυτές θα έπλητταν όχι μόνον αυτούς οι οποίοι δεν θα είχαν σεβαστεί τους κανόνες που έχουν καθοριστεί από την ΕΕ, αλλά επίσης χώρες όπως η Ιταλία». Οι δηλώσεις του Μόντι γίνονται λίγο πριν τη μίνι Σύνοδο Κορυφής στη Ρώμη που θα πραματοποιηθεί με τους ηγέτες της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας και ουσιαστικά προετοιμάζει την προσεχή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.
»Αν δεν προκυψει κανένα αξιόπιστο σχέδιο, η λαϊκή απογοήτευση έναντι της Ευρώπης θα αυξηθεί», προειδοποίησε ο Μόντι. «Για να βγούμε σε καλές συνθήκες απ’ αυτή την κρίση της ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής οικονομίας, είναι απαραίτητη περισσότερη ολοκλήρωση».
Μόντι: Έχουμε μια εβδομάδα να σώσουμε την Ευρώπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου