Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Είναι τρελοί αυτοί οι...ψηφοφόροι!

Μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης (6η Μαίου, 2012) οι περισσότεροι αναρωτήθηκαν και πολλοί ακόμα προσπαθούν να απαντήσουν, ποιό είναι το νέο πολιτικό σκηνικό.

Εκτός από την αδιαμφισβήτητη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, την καταβαράθρωση του "πάλαι ποτέ δικοματισμού" με την ΝΔ να λαμβάνει κάτω από 20% και να "κερδίζει" το μπόνους των 50 εδρών, που λειτούργησε ως "μαξιλαράκι" για τον αρχηγό της, με το ΠΑΣΟΚ να έχει μόλις 13,5% όλα φαίνονταν πλέον διαφορετικά.
Όλα τα υπόλοιπα κόμματα κατέγραψαν λίγο ως πολύ άνοδο, λόγω της σύγχισης που έχουν οι πολίτες από τα βάναυσα μέτρα του Μνημονλιου, εκτός από το ΛΑΟΣ που δεν κατάφερε να μπει στην Βουλή αλλά και το ΚΚΕ που "πλήρωσε" την εμμονή του στην μη συμμετοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Αυτά τα ξέρουμε λίγο ως πολύ όλοι. Άλλοι ως γεγονότα και άλλοι ως...Ιστορία. Σε αυτές όμως τις εκλογές έχει στηθεί ένα άλλο παιχνίδι. Αυτό της "τρέλας" σε όλο της το μεγαλείο!

Σε αυτές τις εκλογές οι ψηφοφόροι θα δώσουν δείγματα όχι
φόβου αλλά τρέλας. Οι συζητήσεις έχουν ανάψει για τα καλά και πλέον όλα λέγονται φωναχτά. Ο κόσμος θέλει να ξεσπάσει και τα λέει όπου βρει. Οι περισσότεροι ψάχνουν αφορμή  να πιαστούν από την κουβέντα όλων!

Και το πιό τρελό είναι πως πλέον δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές ιδεολογίας. Ούτε συμφέροντος. Ο κόσμος θα ψηφίσει για να τιμωρήσει, για να δείξει πως διαφωνεί, πως έχει θυμώσει, πως δεν δίνει 2ες ευκαιρίες σε κανέναν και πως όλοι πλέον είναι στην "μπούκα".

Από αυτά που έχουν καταγραφεί σαν γνώμες και κοντεύουν να τρελάνουν όλους τους δημοσκόπους είναι οι αντιφατικές τοποθετήσεις αυτών που είναι ή τουλάχιστον νόμιζαν πως ήταν κάπου ιδεολογικά ταγμένοι. Οι δεξιοί έχουν μπερδευτεί τελείως. Οι περισσότεροι τα έχουν με τον αρχηγό τους και τις επιλογές του. Ο "πιτσαδόρος" όπως τον αποκαλούν τον τελευταίο καιρό για να τον πειράξουν, δέχτηκε πίσω την Ντόρα, έβαλε επικεφαλής του πολιτικού του αγώνα στην Β. Ελλάδα τον έκπτωτο αντιπεριφερειάρχη Π. Ψωμιάδη και είναι πολλοί παραδοσιακοί που δεν θα ψηφίσουν ΝΔ για να μην βγει και να φύγει μια ώρα αρχίτερα...

Οι (παλαιοί) αριστεροί που βλέπουν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους τώρα που είναι κοντά στην εξουσία, έχουν σχεδόν αποφασίσει να ψηφίσουν ΝΔ ή έστω ΠΑΣΟΚ άντε και Κουβέλη, προκειμένου να μην βγει ο Τσίπρας και πάμε στην...δραχμή! Οι παλαιοί φηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, τείνουν να γίνουν πιό πολλοί και από τις συνειστώσες του ΣΥΡΙΖΑ! Είναι μάλιστα τέτοια η δυναμική του ΠΑΣΟΚ προς τα...κάτω(!!!), που υπάρχουν φόβοι να μην πάρει την 3η εντολή δημιουργίας κυβέρνησης...

Εκεί βρίσκεται κοντά και ο Καμμένος με του Ανεξ. Έλληνες αλλά και ο Φ. Κουβέλης με την ΔΗΜΑΡ. Και οι 2 είναι τα μεγάλα αουτσάιντερ αυτής της αναμέτρησης και πολλά θα κριθούν από τις τακτικές τους αυτές τις τελευταίες μέρες. Χαμένος στα ποσοστά και στην συνεχή και αδιάλακτη στάση του θα είναι το ΚΚΕ, που αναμένεται να πέσει σε πολύ χαμηλά ποσοστά(περίπου στο 5%).
Άγνωστο ακόμα πόσο και αν θα επηρεάσει την Χρυσή Αυγή το επεισόδιο του στελέχους της και Υπ. Τύπου. Πάντως οι πιό πολλές προβλέψεις δείχνουν μείωση των ποσοστών του όχι όμως τέτοια που να τον αφήνουν εκτός Βουλής.

Πάντως οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν ακόμα περισσότερο αυτή την τελευταία εβδομάδα και όλα δείχνουν πως θα ζήσουμε την απόλυτη παράνοια της ψηφολαγνείας για την εξουσία που ίσως ενδόμυχα κανείς να μην θέλει, ακόμα, να αναλάβει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου