Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ευρώπη: Ένωση, Ομοσπονδία ή μήπως μια απλή Ήπειρος, προσεχώς...έρημη;

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ειδικά μετά την επικείμενη σύνοδο κορυφής, θα ξέρουμε αρκετά καθαρά πλέον, προς τα που βαδίζει η Ευρώπη. Η Ευρώπη ως "Ένωση", ως υποψήφια ομοσπονδία ή απλώς ως Ήπειρος.

Πρώτα να δούμε τι γίνεται με τη έννοια Ένωση. Είτε αυτή λέγεται Ε.Ε. είτε οικονομική με το ευρώ. Μετά την απόφαση της Κύπρου για ένταξη στον "μηχανισμό" Στήριξης και την Ισπανία που ζητάει να στηριχθούν οι Τράπεζές της, όχι όμως(ακόμα) η χώρα από τον ίδιο μηχανισμό, όλοι έχουν πλέον αντιληφθεί πως το πρόβλημα δεν είναι η...Ελλάδα!

Το πρόβλημα της κρίσης που μαστίζει την Ευρώπη χτυπάει όλα τα κράτη και απλά έχει ξεκινήσει από τον Νότο(ουσιαστικά με μόνη εξαίρεση την Ιρλανδία, που ανήκει γεωγραφικά στον Βορρά) και απειλεί πλέον εν είδει "τσουνάμι" να εισέλθει και βορειότερα.
Όλοι πλέον "κοιτάζουν" τον επόμενο, ουσιαστικά παίζοντας ένα είδος "μπιζ", όπως
το παλίο παιχνίδι που ρίχναμε "σφαλιάρα" σε κάποιον που είχε γυρισμένη την πλάτη του και προσπαθούσε να μαντέψει ποιός του την έδωσε ή σαν άλλη "κολοκυθιά"!

Η Ευρώπη λοιπόν σαν Ένωση, έχει αρχίσει να πνέει τα λοίσθια. Και αυτό γιατί η Γερμανία πρώτα και κύρια δεν λέει να δει την αλήθεια. Και αυτό γιατί ξέρει πολύ καλά πως δεν την συμφέρει, αφού έτσι και αλλιώς είναι κερδισμένη από την κατάσταση. Βέβαια ο κίνδυνος να "πέσει" το Ευρώ, είναι πλέον ορατός, αυτό όμως δεν φαίνεται να πολυνοιάζει τους Γερμανούς, καθώς φαίνεται να έχουν κάνει τα "κουμάντα" τους...

Η Ευρώπη, τώρα, ως υποψήφια Ομοσπονδία, με πολιτική και δημοσιονομική ταυτότητα, αλά και οικονομική και Τραπεζική κεντρική διαχείριση, όσο περνάει ο καιρός γίνεται όνειρο θερινής νυκτός... Σε αυτό επίσης, πρωτοστατεί η Γερμανία, για όλους τους λόγους που προαναφέρομαι. Βασικά όμως είναι η πολιτική της δημοσιονομικής σταθερότητας που επέβαλλε, που δείχνει τον δρόμο για την ενωποίηση όπως την αντιλαμβάνεται και την θέλει η Γερμανία και οι συν αυτώ χώρες του "νέου" άξονά της...

Φαίνεται πως προσπαθούν να οδηγήσουν το ευρωπαϊκό "πλοίο" σε νερά που θα έχουν τον πλήρη έλεγχο. Με έναν νότο απενεργοποιημένο και αδύναμο, να εξαρτάται από την χρηματοδότηση της Γερμανικής και κατ' επέκταση της ΕΚΤ, όπως και όταν την θέλουν οι ίδιοι, οδηγώντας τα κράτη σε δανεισμό με επιτόκια της τάξης από 3-4%(στην καλύτερη περίπτωση) και μέχρι 6-7%, την ίδια ώρα που οι ίδιοι δανείζονται σε μια οικονομική Ένωση στην οποία μετέχουν ως ισότιμα μέλη, με λίγο πιό πάνω από 0% !!!...

Ξεκάθαρα λοιπόν το σχέδιο τους είναι η φτωχοποίηση των περιφερειακών κρατών της Ευρωζώνης κατά πρώτο λόγο και την εγκαθίδρυση "φτηνών" πηγών παραγωγής και παραθερισμού, πράγματα που στον Βορρά είναι εξαφανισμένο είδος.

Αυτό που δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους είναι πως όλο αυτό γίνεται με την απίστευτη νομιμοποίηση των ίδιων των μελών κρατών, σε μία Ένωση που όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Όλα αυτά αλλά και πολύ περισσότερα που "παίζονται" πίσω από κλειστές πόρτες σε κάποια γραφεία μεγαλόσχημων, που κινούν τα νήματα των "αγορών", οδηγούν την Ευρώπη να μείνει απλά μια Ήπειρος! Και μάλιστα με την ταχύτητα που τρέχει η κρίση και την αδυναμία ή μάλλον την άρνηση θέλησης, πολιτική βούλησης, να βρεθεί και να δωθεί η λύση ΤΩΡΑ, είναι πολύ πιθανόν το "τσουνάμι" αυτό να φέρει την ερημοποίηση της. Ή ακόμη χειρότερα την εξαγορά της από τις "αναδυόμενες" αγορές, που θα έρθουν να "επενδείσουν" στα αποκαίδια που θα έχουν μείνει.

Αν έχουν μείνει και αυτά και ανα έχουν μείνει και κάποιοι "ιθαγεννείς" να τα υπερασπιστούν.
Μήπως τελικά αυτό είναι το σχέδιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου