Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΟ - Είναι να μην τρελένεσαι μετά;

Ακόμα δεν έχει στεγνώσει η μελάνη από την υπογραφή της συμφωνίας με την "τρόικα", την επικύρωσή της από την ελληνική βουλή, ακόμα δεν έχει γίνει καν, η εκταμίευση της πρώτης δόσης και αρχίσαμε τα...ανταποδοτικά οφέλη προς αυτούς που μας στήριξαν/δάνεισαν.

Και το τραγελαφικό στην όλη υπόθεση δεν είναι αυτό. Είναι που δανειζόμαστε για να αποπληρώσουμε το χρέος μας με επιτόκιο 3,...κάτι και τώρα πληρώνουμε στους...δανειστές μας την παραγωγή τους σε όπλα(συν του ότι κάποια είναι ΚΑΙ ελαττωματικά), με τα δανεικά που μας έδωσαν με τόκο!!!

Μήπως, λέμε τώρα μήπως θα έπρεπε να τους πούμε ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε παρά μόνο όταν, λέμε τώρα, θα έρθουν τα οικονομικά μας στα καλά τους(είπαμε, λέμε τώρα...); Ή άντε και τα πήραμε μήπως, λέμε τώρα, να μας κόψουν αυτό το 3,...κάτι από την αγορά;(λέμε τώρα!)

Ή μήπως να τους πούμε(ιδέα που έχω και 'γω), μια που αρχίσαμε τα σύμφωνα στήριξης οι Ευρωπαίοι εταίροι, να κάναμε και ένα στήριξης σε περίπτωση που κάποιο μέλος δεχτεί επίθεση; Ή ακόμα και, λέμε τώρα, να προσφύγουμε στον ΟΗΕ, τι σκέφτηκα τώρα, ζητώντας τους να συντάξουμε ένα σύμφωνο που να προστατεύει την χώρα από όποια εξωτερική απειλή, αφού,αποδεδειγμένα, δεν μπορούμε να "εξοπλίσουμε" την χώρα μας, λόγω μη ικανής δανειολειπτικής ικανότητος;

Να κάνω και μια ακόμη πρόταση; Αυτή την εβδομάδα έρχεται για επίσημη επίσκεψη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Κος Ερντογάν. Με το σκεπτικό ότι οι ίδιοι οι Τούρκοι δια στόματος του υπουργού εξωτερικών τους, διεμήνυσαν την ανάγκη μείωσης των εξοπλισμών ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ, από την στιγμή που υπάρχουν καλές σχέσεις, μήπως, λέμε τώρα, να γίνει ένα σύμφωνο μη εξοπλισμών και ειρήνης(μη επίθεσης εκατέρωθεν), που να διασφαλίζει την ειρήνη των δύο λαών για όσο περισσότερο διάστημα γίνεται;

Έτσι και οι δύο θα γλυτώσουμε πολλά εκατομύρια ευρώ και ειρήνη θα έχουμε και θα μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα για την αποπληρωμή του χρέους και την απρόσκοπτη λειτουργία της κρατικής μηχανής, για την αποφυγή του μοιραίου(βλ. χρεωκοπία, στάση πληρωμών, περισσότερα μέτρα, όχι με αυτή την σειρά απαραίτητα).

Μήπως ζητάμε πολλά; Ή μήπως είναι απλά στα πλαίσια της κοινής λογικής;
Ελπίζω να μην φτάσουμε στο σημείο να ρωτήσουμε τι είναι, πλέον, κοινή λογική, έτσι;

*ΔΕΊΤΕ ΕΔΏ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΌ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
Αργά, αλλά σταθερά συνεχίζονται οι αμυντικές προμήθειες από χώρες που συμμετέχουν στο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας! Εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι «θα ήταν παράδοξο σε αυτήν τη χρονική περίοδο να μιλάμε για περαιτέρω εξοπλισμούς», η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, έχοντας «λευκή επιταγή» από τη ΝΔ, προχωράει σε αγορές ύψους 1,3 δισ. ευρώ από Γερμανία και ΗΠΑ, ενώ περιμένουν στη «γωνία» Γαλλία και Ρωσία. Συγκεκριμένα, ήδη αποφασίστηκε η αγορά:
(περισσότερα στο λινκ που ακολουθεί)
v4.ethnos.gr - 1,3 δισ. ευρώ για νέους εξοπλισμούς - ειδησεις , πολιτικη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου