Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Από troktiko και kako pouli: "Ανοιχτή επιστολή προς ΤΡΟΚΤΙΚΟ και bloggers για την λογοκρισία της Google "

Η επιχείρηση φύμωσης των μπλόγκερς έχει ανάψει για τα καλά. Στο παιχνίδι μπήκε και ο κατά τεκμήριο πάροχος της υπηρεσίας η Google η οποία απείλησε το ΤΡΩΚΤΙΚΟ με ανάκληση αν φέρει στην επιφάνεια, δλδ να αναρτήσει, την κασέτα για τα στημένα παιχνίδια του ποδοσφαίρου.

Η εντολή, όπως αφήνεται να εννοηθεί, έχει έρθει από ψηλά.

Είναι σαφής η διάθεση των, όσων, αυτών που λυμαίνονται την εξουσία(όποια εξουσία), που διαχειρίζονται τα κεφάλαια αλλά και τα ΜΜΕ, με ευθεία συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου(στο μεγαλύτερο σύνολό της), να σταματήσουν οι ανεξάρτητες φωνές. Οι φωνές που ουσιαστικά αφύπνισαν τον κόσμο με τις αναρτήσεις τους. Οι φωνές των απλών πολιτών που ασφυκτιόντας από την λαίλαπα της καθημερινής υποβάθμισης της ζωής τους, θέλησαν να πάρουν τον λόγο και να πουν τα πράγματα όπως τα σκέφτονται και θέλουν να είναι.

Δεν έχει σημασία αν και εφ' όσον είναι ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ή όχι. Σημασία έχει πως σε μια Δημοκρατία ΟΛΟΙ έχουν το δικαίωμα του λόγου, αρκεί αυτός που τον αρθρώνει να έχει και την ευθύνη των λόγων του.

Αυτό όμως από την φύμωση έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ αν όχι ΧΑΩΔΗ διαφορά. Και σε μια περίοδο όπου τα δικαιώματά μας, οι κατακτήσεις μας, η διαβίωσή μας, το ίδιο μας το είναι διάγουν μια από τις ποιό(αν όχι την μεγαλύτερη) δύσκολες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας της, είναι σαφής προσπάθεια αποδυνάμωσης της ελευθερίας έκφρασης. Και η Σοσιαλιστική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, που είναι και υπέρμαχος του διαδικτύου, αφού διεκήρυττε προεκλογικά πως όλα θα αναρτώνται ελεύθερα στο διαδίκτυο, εννοώντας σαφώς τα όσα έχουν να κάνουν με το κυβερνητικό έργο, ελπίζω να μην εννοούσε ταυτόχρονα πως δεν θα υπήρχε και χώρος για "άλλες" φωνές...

Φίλοι και φίλες,

Μην αφήσετε τις ελεύθερες φωνές μας/ΦΩΝΕΣ ΣΑΣ, να χαθούν στην παράλογη λογική της λογοκρισίας.
Άλλωστε το τι διαβάζει ο καθένας από εμάς είναι δικαίωμα και όχι...υποχρέωση!
Νομίζω;

troktiko: "Ανοιχτή επιστολή προς ΤΡΟΚΤΙΚΟ και bloggers για την λογοκρισία της Google "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου