Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ- Στο εδώλιο οι υπεύθυνοι της ΑΣΠΙΣ

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης και ο συνεργάτης του Ανδρέας Λοϊζος, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κρίνει ότι ο κ. Ψωμιάδης και ο συνεργάτης του πρέπει να δικαστούν για την κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως που αφορά στην υπόθεση της εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ.

Η επίμαχη επιστολή είχε προσκομιστεί από τον κ. Ψωμιάδης στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης προκειμένου να καλυφθεί άνοιγμα που εμφάνιζε η ΑΣΠΙΣ - ΠΡΟΝΟΙΑ και να της επιτραπεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Με το βούλευμα διατάσσεται η διατήρηση της χρηματικής εγγύησης ύψους 100 χιλιάδων ευρώ που επιβλήθηκε στον επιχειρηματία από τον ανακριτή, καθώς και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Χθες μάλιστα πολλοί εξαγριωμένοι επενδυτές και ασφαλισμένοι στην Ασπίς Πρόνοια, μπήκαν στα γραφεία της Ασπίς Κτηματομεσιτική και απαίτησαν να δουν τον οικονομικό διευθυντή. Τα πράγματα μάλιστα πήγαν να ξεφύγουν από τον έλεγχο και ευτυχώς με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων αποχώρησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου