Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Πρόταση για μειίωση ύλης στην Ε' και ΣΤ' Δημοτικού στο Γυμνάσιο και Α' Λυκείου

Χαράς ευαγγέλια για γονείς και παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου αλλά και Α' Λυκείου.

Τη μείωση της διδακτέας ύλης στις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, το Γυμνάσιο και την Α' Λυκείου ανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ανακοίνωσε ακόμη την πιλοτική εφαρμογή προγράμματος ολοήμερου σχολείου, προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και τη σύσταση οργανισμού για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας.

Αναφορικά με την περικοπή της ύλης, η υπουργός δήλωσε ότι οι πρόκειται για δύσκολη και δυσνόητη ύλη, που επαναλαμβάνεται στις επόμενες τάξεις και αφορά κυρίως μαθήματα θετικής κατεύθυνσης. Η μείωση φτάνει έως και το 30 -34% σε ορισμένα μαθήματα, όπως τα μαθηματικά και η φυσική.

Επίσης σε εφαρμογή θα τεθεί πιλοτικό πρόγραμμα σε 800 σχολεία για την επιμήκυνση του ενιαίου προγράμματος ως τις 2 μ.μ.υποχρεωτικά και ως τις 4 μ.μ. προαιρετικά. πρόκειται για τα μεγαλύτερα και πολυπληθέστερα σχολεία στα οποία γίνεται διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας. Σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα η σχετική λίστα.

Άντε να δουν και λίγο ελεύθερο χρόνο τα παιδιά που από την ηλικία των 9-10 ετών στο προγραμμά τους είχαν μόνο το δρομολόγιο: σπίτι-σχολείο-φροντιστήριο-σπίτι, φτάνοντας σε πολλές περιπτώσεις να παραμιλούν τη νύχτα από τα μαθήματα. Συν την ψυχολογική βία των δασκάλων, των γονέων για καλύτερο, περισσότερο διάβασμα και βαθμοθηρία από πολύ νωρίς.

Επίσης το υπουργείο έχει ανακοινώσει και την πιλοτική έναρξη του προγράμματος για να μένουν τα βιβλία στο σχολείο και να γίνεται όλη η ύλη και το διάβασμα στο σχολείο. Εκεί όπου το παιδί διδάσκεται το μάθημα και όχι στα φροντιστήρια και στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου