Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Βγήκαν τα "μαχαίρια"

Όξεία αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για την υπερψήφιση του πακέτου στήριξης είχαμε πριν από λίγο στην Βουλή.

Πρώτα ο πρωθυπουργός έκανε σκληρή επίθεση στην Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγόρησε για ασυδοσία και “πλιάτσικο” κατά την περίοδο που διακυβέρνησε την χώρα. Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι θα στείλει στον εισαγγελέα τους ενόχους και κατήγγειλε “υπουργό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος δαπάνησε 28.000 ευρώ για κουρτίνες”.
Η αναφορά του Γ. Παπανδρέου στις κουρτίνες των 28 χιλ. ευρώ προκάλεσε ένταση στην αίθουσα της Βουλής, καθώς ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ. Ευάγγελος Αντώναρος, επιχείρησε να διακόψει την ομιλία του πρωθυπουργού.

Απαντώντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαράς, απέδωσε στο ΠΑΣΟΚ ευθύνες για την έκρηξη των επιτοκίων των ομολόγων επί των ημερών του και στις καταγγελίες του πρωθυπουργού για τις κουρτίνες του υπουργού, μίλησε για το “σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και των υποβρυχίων”.

Ο Α.Παπανδρέου συνέχισε λέγοντας πως "μέσα στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία δημιουργήθηκε ένας δεύτερος δημόσιος τομέας, και ανέφερε την πρόσληψη 60.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων αλλά και τον αριθμό των συμβασιούχων ο οποίος ξεπέρασε τις 100.000. Προσέθεσε ότι αν δεν υπήρχε η διαφθορά, η χώρα θα εξοικονομούσε 20 δισεκατομμύρια ευρώ δηλαδή, περισσότερα χρήματα από αυτά που θα αποφέρουν τα έκτακτα μέτρα.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει στάση και να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο των μέτρων. Μάλιστα, χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς λέγοντας ότι αν δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο, θα έχει διαπράξει έγκλημα καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά “θα έχει λιποτακτήσει ως κυβέρνηση και τώρα θα λιποτακτεί και ως αντιπολίτευση”.

“Αν χρειαστεί να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος της ευθύνης και να πάρουμε και νέες δύσκολες αποφάσεις, θα τις πάρουμε” υποστήριξε ο πρωθυπουργός. Προσέθεσε ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί ούτως ή άλλως με την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ. Κάλεσε ωστόσο την αξιωματική αντιπολίτευση να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες. Προσέθεσε μάλιστα, ότι δεν τίθεται θέμα αυξημένης συνταγματικής πλειοψηφίας αλλά ζήτημα πολιτικής ευθύνης

Ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε και στον υπουργό Οικονομικών υποστηρίζοντας ότι οι δημόσιες δηλώσεις του περί Τιτανικού,ζημίωσε την ελληνική οικονομία. Για μια ακόμη φορά, ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την πρότασή του να μειωθούν από 300 σε 200 οι βουλευτές ενώ ζήτησε την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ζήτησε την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή...

Η συνέχεια επί του βήματος της Βουλής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου