Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Καλή ιδέα για Πάγκαλο η πρόταση Καρατζαφέρη

Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης την πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη συμμετοχή και των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Κώστα Σημίτη, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση τόσο σε ότι αφορά τη διαφθορά όσο και το πώς εκτοξεύτηκε το χρέος της χώρας στα ύψη.
« Ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι ενδιαφέρεται και ανταποκρίνεται σε προτάσεις για συναντήσεις πολιτικών αρχηγών και συσκέψεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και η πρόταση σας θα ληφθεί σοβαρά υπόψη και μπορεί να την περιλάβει μεταξύ των λύσεων στο δυσάρεστο πολιτικό κλίμα που επικρατεί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ Πάγκαλος.

Νωρίτερα, ο κ. Καρατζαφέρης επικαλούμενος και την «κυνική ομολογία του κ Μαντέλη ότι έπαιρνε μίζα», μίλησε «για κάδρο διαφθοράς με στενούς συνεργάτες των δύο πρώην πρωθυπουργών», τονίζοντας την ανάγκη, να δώσουν εξηγήσεις οι δύο πρώην πρωθυπουργοί καθώς, όπως είπε, «πρωταγωνιστές στις μίζες ήταν πολύ στενοί τους συνεργάτες».

«Ζήτησα στο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, έστω και ad hock να μιλήσουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί για να δούμε πως έφτασε το χρέος της χώρας στα 300 δισ. ευρώ. Πρέπει ο κόσμος να μάθει την αλήθεια. Να δούμε ποιο είναι το πραγματικό χρέος της Ελλάδος και να το επαναδιαπραγματευτούμε. Γιατί τα 300 δισ. ευρώ δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε και ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.

Από την πλευρά του, ο κ Πάγκαλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη την πρόταση του κ Καρατζαφέρη για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, μη αποκλείοντας να γίνει για οφειλές που αφορούν κυρίως εξοπλισμούς.

«Το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους που έχει βάση συμβατικές υποχρεώσεις είναι εξαιρετικά δυσχερής υπόθεση. Δεν αποκλείεται όμως, για ορισμένους φορείς, κυρίως στους εξοπλισμούς, που υπάρχει ένα ιδιαίτερο και συνεχές ενδιαφέρον να είναι δυνατό με την προοπτική μελλοντικών συμβάσεων να υπάρξει και επαναδιαπραγμάτευση παρελθόντων συμβάσεων που μπορεί να είναι λυτρωτική», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Πάγκαλος.

Απαντώντας δε, στον κ. Καρατζαφέρη και στις αιτιάσεις του για Εξεταστικές σε θέματα που έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι έχει δίκαιο να τις ζητά για εκεί που υπάρχουν υποψίες ή στοιχεία για αμφιλεγόμενες κοστολογήσεις και ελλείμματα. «Υπάρχει μια τρομολαγνεία πίσω από την έννοια της Εξεταστικής Επιτροπής για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου. Όχι, δεν είναι έτσι. Όταν υπάρχει ανάγκη ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, και σήμερα υπάρχει, είναι ανάγκη η συγκρότηση της Εξεταστικής για να εξεταστούν σε βάθος θέματα που δημιουργούν προβλήματα, προβληματισμό υποψίες ή αμφιβολίες», πρόσθεσε ο κ Πάγκαλος

από ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου