Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σας σκεπάζει!

Αυτή την ώρα γίνονται οι κηδείες των 3 θυμάτων της τρομοκρατικής-δολοφονικής-εγκληματικής επίθεσης της 5ης Μαϊου.

Ας μείνουν οι μνήμες των αδικοχαμένων εργαζόμενων για πάντα χαραγμένες μέσα μας και ας είναι η σκέψη μας μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους, σε αυτή την δύσκολη ώρα του αποχαιρετισμού. Σε αυτή την ώρα που ο λαός μας θρηνεί 3 αθώους, ανυπεράσπιστους εργάτες του.

3 νέους που ήθελαν μόνο να δουλέψουν. Δεν πείραξαν, δεν ενόχλησαν, δεν διαμαρτυρήθηκαν, δεν προκάλεσαν και παρ' όλα αυτά έγιναν θύματα μιας παράλογης, άνανδρης, αποτρόπαιας πράξης.

Θύματα μιας στυγερής δολοφονίας, προμελετημένης, στυγνής και αβυσσαλέου μίσους πράξης που μόνο ποταπά ανθρωπάκια που κρύβονται στην παθητική τους ανωνυμία μπορούν να διαπράξουν, νομίζοντας πως έχουν δικαίωμα στην αντίδραση με πράξεις που ντροπιάζουν το ανθρώπινο γένος, το ίδιο τους το είναι, την μίζερη υπαρξή τους. Απορώ και αναρωτιέμαι πως μπορούν να γυρίσουν στους δικούς τους ανθρώπους και να τους κοιτάξουν στα μάτια με το βάρος της δολοφονίας στην ψυχή τους;
Μην μου απαντήσετε. Κατάλαβα. Που να βρει ψυχή ο τυφλός, άνανδρος, ποταπός, στυγνός εκτελεστής;

Δεν μπορεί, όμως και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση, με κανενός είδους ιδεολογία να προτάσεται το δολοφονικό μένος για την επίτευξη στόχων. Η τυφλή βία δεν φέρνει μόνο βία. Φέρνει και την πιο μεγάλη κρατική τρομοκρατία, που οχυρώνεται πίσω από τέτοιου είδους πράξεις για να πάρει ακόμα περισσότερα κατασταλτικά μέτρα. Να χτυπήσει και να ελέγξει ακόμα περισσότερο τις ελευθερίες μας.

Φίλοι που τόσο άδικα φύγατε, να είστε σίγουροι πως δεν θα επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να καπηλευτεί τον άδικο και απροσδόκητο χαμό σας. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να σας θυμόμαστε και να είμαστε όσο γίνεται και σας αξίζει εκεί, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά σας να μείνετε μακρυά από "πατέρες" αυτής της τραγωδίας, που επεφήλασε η μοίρα σε εσάς και τους δικούς σας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σας σκεπάζει.
Ένας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου