Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Υπάρχει ρεύμα! Είναι τώρα στο χέρι του να πετύχει...

Όσο περνάει ο καιρός, όσο πλησιάζουμε πιό κοντά στην 17η Ιουνίου και στις καθοριστικότερες εκλογές της νέας μετά-Μετά-πολίτευσης, το ρεύμα του κόσμου, γίνεται όλο και πιο σαφές για το που κατευθύνεται. Όλο και περισσότεροι τάσσονται με το μέρος αυτού που βάλλεται περισσότερο. Με το μέρος αυτού που είναι τίθεται απέναντι στους πολλούς. Έστω και αν δεν τον καταλαβαίνουν όλοι. Έστω κι αν δεν είναι αριστεροί. Έστω κι αν φοβούνται.

Είναι ιδίον του Έλληνος και αυτό θα έπρεπε να το ξέρουν πρώτιστα αυτοί που λένε πως υποστηρίζουν τις αξίες της πατρίδας και τα ιδεώδη της. Ο Έλληνας, ζυγό δεν υπομένει. Ο Έλληνας θα τα βάλει με
τους πολλούς, έστω κι αν ξέρει πως είναι καταδικασμένος, πολύ απλά γιατί ξέρει πως θα μείνει για πάντα στην μνήμη αυτών που ακολουθούν. Ήρωας. Ο Έλληνας όσο τον πιέζουν τόσο "μουλαρώνει" και πηγαίνει αντίθετα στο ρεύμα. Ο 'Ελληνας "λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά".

Είναι φανερό πως οι ηγεσίες των περισσότερων πολιτικών κομμάτων, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, αποφάσισε να μιλήσει όχι στην ψυχή του Έλληνα, αλλά στην ψυχολογία του. Προσπάθησαν να τον εκβιάσουν ψυχολογικά και πολιτικά. Ποιός έμεινε μακρυά από αυτό το παιχνίδι;

Ο νικητής των προηγούμενων εκλογών και, όπως όλα δείχνουν και ο θριαμβευτής των επόμενων. Και αυτός που έχει στο χέρι του το αν θα είναι ο νέος ηγέτης της πολυπαθούς πατρίδας μας. Αυτός που παρ' ότι κάποια στελέχη του προσπάθησαν να "χαλάσουν" την εικόνα της γραμμής του, εν τούτοις με τις εξαγγελίες του την Παρασκευή 1η Ιουνίου(και εντελώς τυχαία την τελευταία ημέρα πριν από την απαγόρευση δημοσίευσης Δημοσκοπήσεων, έδωσε την χαριστική βολή σε όλους τους αντιπάλους του.

Πλέον είναι ζήτημα χρόνου αν θα είναι αυτοδύναμος την 18η Ιουνίου ή θα ηγείται μιας κυβέρνησης συνεργασίας της ευρύτερης Αριστεράς. Μπορεί να μην γίνει ούτε και αυτό γιατί μπορεί να βγει 2ος. Όμως είναι μαθηματικά βέβαιο πως στις πεόμενες θα είναι μόνος και πρώτος.

Ο 1ος Αριστερός Πρωθυπουργός στην Ιστορία της Ελλάδας. Μένει να δούμε πως θα διαχειριστεί αυτή την εντολή. Είναι στο χέρι του να πετύχει. Φτάνει να έχει οδηγό τα λάθη του παρελθόντος. Τα λάθη της (πρώην) "Δυναστείας" Παπανδρέου. Όχι γιατί ήταν αριστεροί. Αλλά γιατί αυτοί έφτασαν πιο κοντά στο να φέρουν την πραγματική "αλλαγή" στο πολιτικό-οικονομικό σύστημα της Ελλάδας.

Εν αναμονή του εκλογικού αποτελέσματος, ας ελπίσουμε για το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου