Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Τοκισμένη μνήμη

Άστραψαν και βρόντηξαν χθες τα κανάλια, αγανάκτησαν οι εφημερίδες, έκλαψαν κάτι blogs της ανεξαρτησίας.Το θέμα ήταν, πώς ο Βγενόπουλος «μόλυνε» την οικονομία της Κύπρου μέσω της Popular Bank. Ήταν αναδημοσίευση μιας έρευνας του REUTERS και του δημοσιογράφου Στήβεν Γκρέι. Το τι έκανε ο Βγενόπουλος με τις τράπεζες, τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και το Βατοπέδι το έχουμε γράψει στο HOT DOC. Στο ίδιο τεύχος γράψαμε για Πειραιώς, Proton Bank και Τράπεζα της Ελλάδος.
Η έρευνα για την Πειραιώς ήταν παράλληλη με μια άλλη πάλι του REUTERS και του Στήβεν Γκρέι. Αλλά κανένας δεν έγραψε κουβέντα. Από τα blogs που χθες έκαναν την αγιογραφία του REUTERS επειδή αποκάλυπτε τα του Βγενόπουλο, ο Γκρέι είχε χαρακτηριστεί αυτός «που ήρθε στην Ελλάδα για να χτυπήσει την ελληνική οικονομία» όταν έγραφε για το Σάλλα και την Πειραιώς.
Χθες έγινε αποκαλυπτικός ρεπόρτερ. Και όλοι αυτοί για μια ακόμη φορά τοκίστηκαν με την καλή τους διάθεση, να ζητωκραυγάζουν όποιον πληρώνει. Δημοσιογράφοι τζουκ μποξ. Γράφουν ό,τι θες. Αρκεί να ρίξεις κέρμα. Εύγε.

Τοκισμένη μνήμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου