Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

από πιτσιρίκος | Η καλύτερη τελετή έναρξης όλων των εποχών

Πολύ πετυχημένη ήταν η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, αφού έδειξε με τον καλύτερο τρόπο την παρακμή της Μεγάλης Βρετανίας και της ανθρωπότητας, σε αντίθεση με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας που σε έκανε να πιστεύεις πως η Ελλάδα διαπρέπει ενώ ήταν ήδη με το ένα πόδι στον τάφο.
Ένα από τα ωραιότερα σημεία της τελετής έναρξης ήταν η
Βιομηχανική Επανάσταση αλλά είδαμε μόνο τους δυστυχισμένους εργάτες και όχι τους χαρούμενους βιομήχανους που έκαναν την επανάσταση.
Οι σκηνές με τον χάλυβα ήταν συγκλονιστικές και ο σκηνοθέτης τις αφιέρωσε στους απεργούς της Χαλυβουργίας που -βλέποντάς την τελετή έναρξης- θα συνειδητοποίησαν πως ζουν στον 19ο αιώνα.
Πολύ ωραίες και αισιόδοξες ήταν και οι ατελείωτες σκηνές με το Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, αφού το νοσοκομείο είναι πια το μόνο μέρος που μπορεί να βρει λίγη γαλήνη ο σύγχρονος άνθρωπος. Πριν τα τινάξει.
Ευρηματικό ήταν το βίντεο με τον Τζέιμς Μποντ και την βασίλισσα Ελισάβετ που θα ήταν πολύ ταιριαστό ζευγάρι αν χρησιμοποιούσαν τον Σον Κόνερι που έχει την ίδια ηλικία με τη βασίλισσα, ώστε να μην βγαίνει η Ελισάβετ τεκνατζού.
Πάντως, πρέπει οι Βρετανοί να διατηρήσουν οπωσδήποτε τον θεσμό του βασιλιά γιατί, αν τον καταργήσουν, θα συνειδητοποιήσουν πως η Βρετανία δεν υπάρχει εδώ και δεκαετίες.
Στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου κυριάρχησε η ποπ και ροκ μουσική των βρετανικών συγκροτημάτων, που τα αποθεώσαμε όλοι αλλά, όταν μεγαλώσαμε λίγο, καταλάβαμε πως αυτή η μουσική ήταν εντελώς για τον πούτσο και δεν υπήρχε περίπτωση να ακούσουμε ποτέ αυτά τα ξενέρωτα κωλοτράγουδα αν δεν μας έκαναν πλύση εγκεφάλου από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν ήμασταν ξενομανείς επειδή ντρεπόμασταν που είμαστε Έλληνες ραγιάδες.
Μετά την παρέλαση των αθλητών, του Ντέιβιντ Μπέκαμ και διάφορων άλλων θλιβερών προσωπικοτήτων, η τελετή έναρξης τελείωσε με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ να τραγουδάει το «Hey Jude, είμαι 70 χρονών, κάνω μπότοξ και βάφω τα μαλλιά μου».
πιτσιρίκος | Η καλύτερη τελετή έναρξης όλων των εποχών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου