Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Τι απαντά ο Αραβαντινός για την «πισίνα»

Έντονη ήταν η απάντηση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων (ΟΣΥΕ) απέναντι στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αναφορικά με το δημοσίευμα περί ύπαρξης spa, πισίνας και barbecue στο πίσω μέρος του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού. Ο αντιπρόεδρος της ΟΣΥΕ Αντώνης Αραβαντινός διέψευσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και έκανε λόγο για ευγενική χορηγία ενός εκ των ιδιοκτητών της εφημερίδας προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, ενώ διέψευσε οποιοδήποτε περιστατικό απόδρασης κρατουμένων εξαιτίας των έργων.
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΣΥΕ αναλυτικά
«Στο πρώτο Δελτίο Τύπου της
Ομοσπονδίας μας, αποφύγαμε να αναφερθούμε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ως το ΜΜΕ που ανέδειξε, με τιτλοθηρικό τρόπο, την ύπαρξη δήθεν SPA, πισίνας και άλλους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, επειδή σεβαστήκαμε την κατά τα άλλα ευγενή χορηγία ενός εκ των ιδιοκτητών της, προκειμένου να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας αυτή.
Όμως, μετά τον τρόπο με τον οποίο η κατά τα άλλα έγκριτη και μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα αποφάσισε να απαντήσει στο Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας μας, απέδειξε ότι θεωρεί «είδηση» μόνο την επιβεβαίωση της άποψής της.
Επιμένοντας στην άποψή τους ότι «δυο από τους κρατουμένους εργάτες που πήραν μέρος στην κατασκευή της χρησιμοποίησαν τα μπάζα της εκσκαφής για να δημιουργήσουν ράμπα και να περάσουν πάνω από τον τοίχο και να εξαφανιστούν» από παραπληροφορημένοι, καθίστανται συνειδητοί ψεύτες! Κανείς από τους κρατουμένους που μετείχαν στις παραπάνω εργασίες δεν απέδρασε.
Η απόδραση των δυο Αλβανών κρατουμένων έγινε, όντως, τον Μάρτιο του 2011, ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΡΓΑ! Τότε, έκοψαν δυο κάγκελα από το κελί τους και εκμεταλλευόμενοι τη μη επάνδρωση δυο σκοπιών (1 Ψ και 2Ψ) από εξωτερικούς φρουρούς-εικονολήπτες, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, αναρριχήθηκαν στη σκοπιά 2Ψ, απ’ όπου πριν 6 ημέρες τραβήχτηκαν (από ποιόν άραγε;) οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η έγκριτη εφημερίδα και έτσι απέδρασαν ανενόχλητοι. Δηλαδή ΟΥΤΕ ΜΠΑΖΑ, ΟΥΤΕ ΡΑΜΠΕΣ! Η υπόθεση αυτή εκκρεμεί για δικαστική κρίση.
Το άλλο περιστατικό απόδρασης, αφορά έναν γενικά πρωτοέγκλειστο στις Φυλακές κρατούμενο, που μετήχθη μετά από μόλις μιας ημέρας κράτησής του στις Φυλακές Άμφισσας, εκτάκτως στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων, με τη φοβερή διάγνωση ότι «είχε αϋπνίες»! Ο κρατούμενος παρελήφθη από το Ψυχιατρείο στις 18 Ιανουαρίου 2012, αργά το απόγευμα ,τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο κράτησης και μόλις 17 ώρες μετά , απέδρασε από το προαύλιο του ειδικού αυτού χώρου, αφού και αυτή τη φορά πάλι οι σκοπιές 1Ψ και 2Ψ ήταν αφύλακτες από την εξωτερική φρουρά. Ο Βούλγαρος κρατούμενος, συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα μετά από συνεργασία της Υπηρεσίας μας με τις Αστυνομικές Αρχές. Ούτε εργαζόμενος ήταν ούτε… pool boy,όρο τον οποίο εμείς οι απλοί θνητοί δεν γνωρίζουμε αλλά τον γνωρίζουν καλά, απ’ ότι φαίνεται, εκείνοι που συχνάζουν σε τέτοιους χώρους.
Η καμινάδα της ψησταριάς, υψώνεται όντως στην πλάτη ενός φράχτη, στο ίδιο ύψος με αυτόν, ωστόσο, ο φράχτης είναι εσωτερικός και ακόμη και αν δεχθούμε ότι κάποιος μπορεί να αναρριχηθεί σ’ αυτόν μέσω της καμινάδας, θα βρεθεί και πάλι μέσα στη φυλακή, σε χώρο φυλασσόμενο και προσβάσιμο από την υπηρεσία. Γι αυτό άλλωστε, σε αντίθεση με τους άλλους φράχτες, σ’ αυτόν δεν έχουν τοποθετηθεί «κονσεντίνες» ή άλλα αποτρεπτικά μέσα.
Σε ποιόν «υπεύθυνο» απευθυνθήκατε, κύριοι, για να επιβεβαιώσετε, όπως λέτε, το ρεπορτάζ σας και σας είπε «αυτό που βλέπετε δεν είναι ακριβώς πισίνα είναι. ποτίστρα για τα ζώα που φιλοξενούνται στο πίσω μέρος του Ιδρύματος;». ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ! ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!
Ποια «αξιόπιστη πηγή» όπως ισχυρίζεστε σας είπε «δεν μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση στην πισίνα. Για να αποκτήσεις αυτό το δικαίωμα θα πρέπει να τα έχεις καλά με τη διοίκηση, με ότι αυτό συνεπάγεται. Φυσικά το προνόμιο της πρόσβασης το έχουν και ορισμένοι εκ των σωφρονιστικών υπαλλήλων, που κάνουν εκεί τις βουτιές τους στον ελεύθερό τους χρόνο»; ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΗΓΗ! Κι εδώ ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΤΕ!
Θεωρώντας δεδομένο ότι ο χώρος συγκέντρωσης του νερού ,βασική προϋπόθεση για την ύπαρξη του όλου έργου, διαθέτει «συστήματα καθαρισμού τελευταίας τεχνολογίας», τον αποκαλείτε «πισίνα». Γι αυτό είπαμε στο Δελτίο Τύπου μας ότι «η χρήση καθορίζει τον χώρο». Ούτε πισίνα υπάρχει, ούτε πολύ περισσότερο «σύγχρονα μέσα καθαρισμού του νερού». Αφού ο χώρος είναι τόσο καλός, που δεν ταιριάζει σε τερατόμορφα πλάσματα. κρατούμενους, αφού η «πισίνα» διαθέτει όλα αυτά τα οποία ισχυρίζεστε ότι διαθέτει, σας καλούμε ευχαρίστως να απολαύσετε το spa κάνοντας βουτιές! Μόνο μην έλθετε νύχτα γιατί η φυλακή κλείνει με τη δύση του ηλίου! Αυτή τη λογική εξυπηρετεί ο φωτισμός. Να τον βλέπουν οι κρατούμενοι από τα κελιά τους και να αλλάζει η ψυχική τους διάθεση, βλέποντας κάτι όμορφο και όχι έναν σκουπιδότοπο, όπως ήταν πριν.
Τώρα, το ότι «κλέψατε» και λίγο στις διαστάσεις, δεν έχει και τόση σημασία! Εδώ μας κλέψατε αρκετό χρόνο για να σας απαντάμε μια και δυο φορές, καθώς και αρκετή από την καλή μας διάθεση.
Επαναλαμβάνουμε ότι ΟΛΟ αυτό το έργο στηρίχθηκε οικονομικά από την Ομοσπονδία μας, από τους συναδέλφους που υπηρετούν στο Ψυχιατρείο, μια αντλία ήταν η χορηγία ενός εκ των ιδιοκτητών της εφημερίδας σας, τον οποίο για άλλη μια φορά ευχαριστούμε και στοίχισε ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ, χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε κατά ένα λεπτό του ευρώ ο κρατικός κορβανάς».

Τι απαντά ο Αραβαντινός για την «πισίνα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου