Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Όχι στα αναδρομικά που ζητούν οι πρώην βουλευτές από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Δε θα λάβουν αναδρομικά τις αποδοχές που ζητούσαν οι 500 πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές μετά από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχεδόν ομόφωνα (30-5), απέρριψε τις προσφυγές των βουλευτών που διεκδικούσαν με το νόμιμο τόκο τις διαφορές των αποδοχών τους, που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την
αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών το 2006. Οι αποδοχές των δικαστών αυξήθηκαν, για την τετραετία 2003 έως 2007, με ανώτατο πλαφόν τις μηνιαίες αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που ανέρχεται στα 10.271,46 ευρώ. Οι σύμβουλοι Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι η εφάπαξ έκτακτη παροχή που έλαβαν οι δικαστικοί λειτουργοί από 2003 έως το 2007 και με την οποία εξομοιώνονται οι αποδοχές τους με αυτές του προέδρου του ΕΕΤΤ είναι ανεξάρτητη και δεν συνδέεται με το μισθολόγιο των δικαστών, έτσι ώστε να μπορεί να τεθεί ζήτημα αναπροσαρμογής της βουλευτικής αποζημίωσης.
Το σύνολο των βουλευτικών αιτήσεων που είχαν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο ανέρχεται στις 850 περίπου, αφού κάποιοι βουλευτές είχαν καταθέσει δύο αιτήσεις για διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Ανάλογες αγωγές έχουν κατατεθεί και στα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών και αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων. 
Όχι στα αναδρομικά που ζητούν οι πρώην βουλευτές από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου