Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Τελικά ο ΓΑΠ(και όχι μόνο) είχε δίκιο!!!

Πλάκα πλάκα, αλλά ο άνθρωπος θα βγεί και μέντιουμ σε λίγο. Αφού την γλύτωσε μετά και την τελευταία "τούμπα" με το ποδήλατο του, θα πάει και στο εξωτερικό, όπου θα μιλήσει σε...Οξφόρδες και λοιπά "ιδρύματα" για την κρίση και τις επιπτώσεις της.

Εκεί που θα έπρεπε να μιλήσει για τις προβλέψεις του και
μάλιστα για τους στόχους του και όχι για "γενικότητες"... Θυμάμαι σαν τώρα πριν από περίπου 2 χρόνια(μπορεί να είναι και πέρυσι) που ανακοίνωνε το μεγαλόπνοο σχέδιό του για την αντιμετώπιση της κρίσης: 1 εργαζόμενος για κάθε οικογένεια!

Αυτό είναι. Το πέτυχες μεγάλεεεεεεεεε!!! Τα τελευταία αποτελέσματα της μέτρησης του ICAP, για την απασχόληση στην Ελλάδα είναι ενδεικτικά: για 1η φορά την τελευταία δεκαετία οι εργαζόμενοι στην χώρα μας είναι κάτω από 4 εκατομύρια!

Αν καθήσουμε και κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό, θα δούμε πως αφού το εργατικό, υπαλληλικό και λοιπό προσωπικο που εργάζονται σε οποιονδήποτε κλάδο απασχόλησης δεν ξεπερνάει τα 6 εκ. άτομα, τότε ο ΓΑΠ έχει δίκιο! Πλέον είμαστε σε σωστή κατεύθυνση!

Με μόλις 23,6% ανεργία(που πραγματικά είναι πάνω από 30%) και με μείωση εισοδήματος που αγγίζει και ίσως ξεπερνάει το 35%(κάποιοι υποστηρίζουν πως φτάνει έως και το 50% ...), είναι απορίας άξιο πως τα καταφέρνουμε και ζούμε ακόμα! Και ειδικά αυτοί οι...συνταξιούχοι. Και ο Λοβέρδος είχε δίκιο: "δεν πεθαινουν, κιόλας"!!! Βρε ακόμα και ο Πάγκαλος δίκιο είχε, όταν υποστήριζε πως "μαζί τα φάγαμε". Βέβαια! Αφού ζούμε ακόμα, έτσι έιναι. Από τις καβάτζες ζούμε.

Τώρα τι μπορείς να πεις μετά απ' όλα αυτά, είναι ένα θέμα... Νομίζω πως πλέον έχουν γραφτεί και έχουν λεχθεί όλα. Ή όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου