Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει υστέρηση πατριωτικής ευθύνης

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε σήμερα στην κυβέρνηση Σαμαρά για τη στρατηγική που ακολούθησε τόσο στη Σύνοδο Κορυφής όσο και στο Eurogroup ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στη ΝΕΤ. Κατηγόρησε τη νυν και τις πρώην κυβερνήσεις για «υστέρηση πατριωτικής ευθύνης» και αναρωτήθηκε εάν το μήνυμα του λαού στις εκλογές ήταν «συνέχιση του αποτυχημένου προγράμματος και ό,τι προαιρείσθε» και αντιπαρέβαλλε τη στάση του «τεχνοκράτη Ιταλού πρωθυπουργού» και του «δεξιού πρωθυπουργού της Ισπανίας».
«Είναι απαράδεκτο να
ταυτίζουν την Αριστερά με το πελατειακό κράτος που αυτοί δημιούργησαν καθ’ εικόνα και ομοίωσή τους» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την δήλωση του πρωθυπουργού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τα προνόμια των συνδικαλιστών και πρόσθεσε «ας μην μας κουνάει το δάχτυλο (ο Σαμαράς). Αν κοιτάξουμε τις ταυτότητες των εργαζομένων στο Μουσείο της Ακρόπολης, όλοι είναι από την Καλαμάτα».
Για την κρίσιμη σύνοδο κορυφής ο κ. Τσίπρας είπε «η Ελλάδα ήταν απούσα» και πρόσθεσε: «Δεν υπήρχε προετοιμασία, δεν υπήρχαν στόχοι. Κι είναι τουλάχιστον ανέντιμο να ρίξουμε τις ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί είχε μαζί του δύο υπουργούς, που του έδωσαν τις τελικές οδηγίες».
Σχολιάζοντας το πρόσφατο Eurogroup ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «υπήρχε ευκαιρία να κερδίσει κάτι η χώρα, μαζί με την Ισπανία και Ιταλία. Είναι δύσκολο μόνη μια μικρή χώρα να θέσει βέτο, αλλά μαζί με τις άλλες… είναι αδιανόητο να μην πει ούτε μια λέξη» ενώ πρόσθεσε ότι «η επαναδιαπραγμάτευση ήταν μια χίμαιρα και το θέμα έκλεισε ήδη από το βράδυ των εκλογών, όταν ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα εντός κι εκτός ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Και ξέχασε να αναφέρει τη λέξη επαναδιαπραγμάτευση. Και τώρα την ξέχασε και πρακτικά».

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει υστέρηση πατριωτικής ευθύνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου