Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ακόμη 1 εκατ. ευρώ χρωστάει στο Δημόσιο ο Σπανουδάκης - από koutipandoras.gr

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ «Η σπάνια περίπτωση Σπανουδάκη», προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το www.koutipandoras.gr. Επιπλέον χρέος 1 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο έχει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιάννης Σπανουδάκης. Σύμφωνα με την Εφορία, από τις 8 του Νοέμβρη του 2011 υφίσταται νέο αυτοτελές φορολογικό ζήτημα για τον Γιάννη Σπανουδάκη από την ΦΑΕΕ Θεσσαλονίκης, η οποία του απέστειλε Σημείωμα προ Ποινικής Δίωξης για οφειλές συνολικού ποσού 2.000.000 ευρώ της εταιρείας ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, για το οποίο ενέχεται ατομικά (και με ατομικό φορολογικό καταλογισμό) έως το 1.000.000 ευρώ. Σχετική επιτακτική προθεσμία παρήλθε άπρακτη.

Ο κ. Σπανουδάκης πριν αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στον ΟΠΑΠ, ήταν διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Πετζετάκις. Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί ενώ ήταν συνυπεύθυνος για τα υπέρογκα χρέη της Πετζετάκις, προς το Δημόσιο, δεν συνελήφθη, όπως συνέβη με τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιώργο Πετζετάκι. Ο κ. Σπανουδάκης από την διοικητική θέση που κατείχε στην εταιρεία Πετζετάκις, οφείλει περί τις 500 χιλιάδες ευρώ. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του και η ακίνητη περιουσία του είναι δεσμευμένα, παρά τις προσπάθειες για άρση των δεσμευτικών μέτρων από την πλευρά Σπανουδάκη, όπως αποκάλυψε το www.koutipandoras.gr, πριν από μερικές ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι στην δέσμευση της περιουσίας του κ. Σπανουδάκη προέβη το ΔΕΚ Αθηνών καθώς ο Γιάννης Σπανουδάκης ως τέως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πετζετάκις δεν κατέβαλε στο ελληνικό Δημόσιο φόρους περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ, ενώ κατά την ίδια ημερομηνία (Σεπτέμβριος 2010) η εταιρεία αυτή όφειλε στην εφορία, ποσό 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

(όλο το άρθρο στο λινκ που ακολουθεί)

Ακόμη 1 εκατ. ευρώ χρωστάει στο Δημόσιο ο Σπανουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου