Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Στην Βουλή οι αποκαλύψεις του «Θέματος» για την μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό

Στην Βουλή έφτασαν οι αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» που αναφέρουν ότι στελέχη μεγάλων ξένων τραπεζών κατευθύνουν συστηματικά τους πελάτες τους να βγάλουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Αναλυτικά, ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος με ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο επικαλείται το συγκεκριμένο δημοσίευμα και ζητά να πληροφορηθεί τα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου «να σταματήσει η κινδυνολογία και η παραπληροφόρηση, με την οποία στελέχη ξένων ομίλων τραυματίζουν βαρύτατα τη ρευστότητα του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

Το «Πρώτο Θέμα» είχε αποκαλύψει την περασμένη Κυριακή ότι τα στελέχη των ξένων τραπεζών προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη θολή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τη φημολογία περί δραχμής, που έχει γίνει πλέον η μόνιμη επωδός όλων των ξένων οίκων και αναλυτών τον τελευταίο χρόνο για να τραβούν προς αυτούς καταθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Γάλλοι της Εμπορικής, οι Αγγλοι της HSBC, η αμερικανική Citi, αλλά και οι ελβετικές UBS, Credit Suisse, καθώς και οι ελληνικές τράπεζες που βρίσκονται στην Κύπρο τους τελευταίους 12-18 μήνες έχουν τραβήξει από 500.000 Έλληνες (πάνω από 1.200.000 εμβάσματα) πάνω από 20 δισ. ευρώ στο εξωτερικό. Τα χρήματα που φεύγουν δεν αφορούν μόνο τα μεγάλα πορτοφόλια, αλλά πλέον και ποσά που ξεκινούν από 50.000 ευρώ.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Στην Βουλή οι αποκαλύψεις του «Θέματος» για την μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό - Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου