Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Γέμισαν τα ταμεία με το δώρο του κοσμάκη!

Ποιός είπε πως φέτος ο γιορτινός "τζίρος" ήταν πεσμένος; Αν βέβαια μιλάμε για τα εμπορικά μαγαζιά και πολυκαταστήματα που έβγαλαν την περισσότερη ώρα του "εορταστικού" υπερ-ωραρίου, χτυπώντας...μύγες, ναι έχετε δίκιο.

Τι περιμάνατε άλλαστε; Να τρέξει ο κόσμος να αγοράσει δώρα; Έτρεξε, δεν λέω. Όχι για δώρα όμως. Με το "δώρο" (όσοι τυχεροί πήραν, βέβαια...), ανα χείρας στα ταμεία της ΔΕΗ για το χαράστι, στις εφορίες για τις εισφορές και τα αυθαίρετα, στις Τράπεζες για τα σήματα κυκλοφορίας κλπ κλπ.

Έκει είναι τα...λεφτά, Γιώργο! Αυτές είναι "γιορτές" για το Δημόσιο, που μετράει τα χρήματα του κόσμου, που έτρεξε να πληρώσει τις δόσεις στα χαράτσια, προκειμένου να πάρουμε την δόση από την Τρόικα!

Αυτή είναι η αλήθεια! Τώρα πόσο ακόμα "λίπος" έχει για να κάψει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος μέσα στο 2012, προκειμένου να βγάλουμε πρωτογενές πλεόνασμα, είναι αμφίβολο να υπολογιστεί από οποιονδήποτε. Όσο θα έχουμε την φοροδιαφυγή στα ύψη, όσο δεν θα "συγχρονίζνονται" οι Οικονομικές Υπηρεσίες για την φορολόγηση, την είσπραξη του ΦΠΑ και όλα τα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με την συνεχόμενη εισροή των πραγματικών εσόδων που, υποτίθεται, έχει προϋπολογίσει η κρατική μηχανή, τόσο και θα καταφεύγουμε σε λύσεις-χαράτσια!

Και ο Ιανουάριος δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς...Και μέχρι το τέλος του Φλεβάρη που πρέπει να έχουμε βρει-πάρει τα 80δις ο χρόνος είναι πολύς. Και ο καιρός κρυώνει...

Καλό χειμώνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου