Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

9 δις ανείσπρακτες οφειλές από εργοδότες σε Εισφορές Ταμείων!

Με νέα διάταξη του Υπουργείου Εργασίας που επίκειται στο νέο φορολογικό πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, θα συλλαμβάνονται οι εργοδότες που χρωστούν μεγάλα χρηματικά ποσά στα ταμεία. Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας δήλωσε στο www.koutipandoras.gr: ‘’Η φιλοσοφία της διάταξης που θα προωθήσει το υπουργείο Εργασίας προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία για επιχειρηματίες που οφείλουν ποσά άνω των 150.000 ευρώ στα ταμεία. Γενικά, το υπουργείο έχει κάνει τα τελευταία δύο χρόνια μεγάλη προσπάθεια λαμβάνοντας μέτρα για να εισπραχθούν οι οφειλόμενες εισφορές. Παρά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις από την πλευρά μας, δεν υπάρχει συμμόρφωση για κάποιους που όχι δεν έχουν, αλλά δε θέλουν να πληρώσουν.
Η αγορά ασφυκτιά και το γνωρίζουμε, υπάρχει μεγάλη κατανόηση αλλά τα περιθώρια εξαντλήθηκαν για εκείνους που δεν έχουν προσέλθει να κάνουν διακανονισμό. Είναι αυτοί που δε θέλουν να πληρώσουν’’.
Σημειωτέον ότι οι βεβαιωμένες και μη καταβεβλημένες εισφορές αγγίζουν τα 9 δις ευρώ για τις εν ενεργεία επιχειρήσεις. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη διάταξη του υπουργείου Εργασίας, θα έχει την ίδια λογική που εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών για το ανείσπρακτο ΦΠΑ.

Χειροπέδες και στους οφειλέτες των Ταμείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου