Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην πυροβολάτε τα "ελάφια" του Αϊ Βασίλη!

Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν. Και σε τι πιστεύουν. Αρκεί να μην σκοτώνουν την ελπίδα. Τέτοιοι "πιστοί" υπάρχουν πολλοί και δεν θέλουμε άλλους. Τους αποκαλούν μάλιστα, το σύστημα.

Τα Χριστούγεννα και η προσμονή του Νέου Χρόνου είχαν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Παιδιά ακόμα περιμέναμε τις διακοπές από το σχολείο, να πέσει χιόνι, να πάμε εκδρομή, να πάρουμε δώρα, να χαρούμε με την οικογένεια και να κάνουμε όνειρα για τον καινούργιο χρόνο.

Φέτος όλα αυτά για διάφορους λόγους είναι από δύσκολα έως και απαγορευτικά. Το μόνο που μπορεί φέτος να δούμε, όπως φαίνεται και από την τελευταία νύχτα, είναι τα "άσπρα Χριστούγεννα".

Τα υπόλοιπα τα "σκότωσαν" τα χρέη, τα χαράτσια, οι φόροι, η Τρόϊκα, η αναποφάσιστη Ευρώπη και οι "ηγέτες" της, μα πάνω απ' όλα το σάπιο πολιτικό σύστημα και ο "ωχ αδερφισμός" μας ως πολίτη και Έλληνα.

Θέλω να δώσω έναν τόνο αισιοδοξίας για το καινούριο έτος. Και έψαξα πολύ. Εις μάτην. Ίσως τελικά να φταίει το γεγονός πως μόνοι μας υποθηκεύσαμε την ελπίδα μας και των παιδιών μας, αφού είμασταν απόντες όταν όλα τα πράγματα έδειχναν πως κάτι δεν πάει καλά. Και γι' αυτό που λυπάμαι περισσότερο είναι για το αύριο. Φοβάμαι κάποιες φορές να ξημερώσει. Σκέφτομαι μήπως στην πλευρά που έχει ακόμα μέρα, ενώ εμείς κοιμόμαστε, χτυπήσει κάποιο "κανόνι" και μας πάρει όλους σβάρνα.

Έτσι αποφάσισα, αυτές τις γιορτές, αφού δεν μπορώ να χαρώ πραγματικά, να ξεχάσω. Να ξεχάσω και να ξεχαστώ. Αν είναι κάτι να γίνει, θα γίνει. Άλλωστε δεν θα μας ρωτήσουν καν. Έτσι θα προσπαθήσω να "κρύψω" την θλίψη μου κάτω από το "χαλάκι" και να περάσω καλά με την οικογένειά μου και τους φίλους μας.

Άλλωστε το καλό που μας έχει κάνει η κρίση είναι να μας φέρει πιό κοντά με τους ανθρώπους μας.

Καλές γιορτές σε όλους και μην πιστεύετε τους "πιστούς". Βρείτε την δική σας αλήθεια και υποστηρίξτε την.

ΥΓ Το παρακάτω βιντεάκι είναι για όλους. Γιατί τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου