Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

από Real.gr - «Υποβρύχια» δικαίωση με σφραγίδα γερμανικού δικαστηρίου!

Την απόλυτη δικαίωση στην απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου, με την οποία δύο πρώην στελέχη της Ferrostaal κρίθηκαν ένοχοι για δωροδοκίες προς Έλληνες κρατικούς λειτουργούς, γνωρίζουν τα αλλεπάλληλα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της Real News, για την σκανδαλώδη υπόθεση των υποβρυχίων. Στο κείμενο τεκμηρίωσης της δικαστικής απόφασης, που υπογράφει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Μονάχου Γιοακίμ Έκερτ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρεται ως παραλήπτης «ωφέλιμων πληρωμών», με την ιδιότητά του ως πρώην υπουργός Άμυνας. Παράλληλα, ο Γερμανός δικαστής επιβεβαιώνει την διασπορά του «μαύρου χρήματος» της Ferrostaal στην Ελλάδα, μέσω της γνωστής «Ομάδας Α», η οποία αποκαλείται χαρακτηριστικά και ως «Κύκλος Προσευχής».

Όπως έχει αποκαλύψει η Real News από το Φεβρουάριο του 2011, μέλος της Ομάδας αυτής ήταν και ο Γιάννης Μπέλτσιος, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Τα υποβρύχια αγοράζονται από πολιτικούς και όχι από ιδιώτες. Μπορούμε να παρακολουθήσουμε ότι ο υπουργός Άμυνας και το Ναυτικό αποφάσισαν για την αγορά των υποβρυχίων», επισημαίνει ο Γιοακίμ Έκερτ για να προσθέσει πως «το 1/3 του ποσού κατευθύνθηκε σε εκείνους που έλαβαν τις αποφάσεις. Οι τελευταίες πληρωμές έγιναν το 2007 και δεν παίζει ρόλο ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας είχε αντικατασταθεί μέχρι τότε. Πιστεύουμε ότι και από αυτές τις υπολειπόμενες πληρωμές έγιναν επιπλέον πληρωμές σε αυτόν».

Για τις πληρωμές που έγιναν το 2007, η Real News είχε δημοσιοποιήσει γραπτή εξουσιοδότηση από εξωχώρια εταιρία προς τον Γιάννη Μπέλτσιο να διεκδικήσει μέρος προσυμφωνημένων χρημάτων από την εταιρία Ferrostaal. Επιπλέον, ο Γιόχαν Φρίντριχ Χάουν, εις εκ των δύο καταδικασθέντων από το δικαστήριο του Μονάχου σε διετή φυλάκιση με αναστολή, δήλωνε για τον Γιάννη Μπέλτσιο, ότι του τον σύστησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά από συνάντηση των δύο ανδρών, στο υπουργείο Άμυνας.

Real.gr - Επικαιρότητα - «Υποβρύχια» δικαίωση με σφραγίδα γερμανικού δικαστηρίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου