Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αρχίζει στην Γερμανία η δίκη για τις μίζες στα υποβρύχια

Σήμερα αρχίζει στο Μόναχο η δίκη των δύο πρώην στελεχών της εταιρείας υποβρυχίων Ferrostaal, που κατηγορούνται για δωροδοκία Ελλήνων και Πορτογάλων αξιωματούχων.



Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle, πρόκειται για ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου και έναν πρώην εντεταλμένο της εταιρείας. Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μονάζου, μεταξύ των ετών 2000 – 2007 δαπανήθηκαν συνολικά πάνω από 62 εκατ. ευρώ για μίζες προκειμένου η Ferrostaal να διασφαλίσει παραγγελίες για την παράδοση υποβρυχίων προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δίκη αναμένεται να έχει μικρή διάρκεια ενώ όπως ανέφερε η ανακοίνωση της εισαγγελίας τον περασμένο Μάρτιο, οι κατηγορούμενοι, προκειμένου να επηρεάσουν τη διαδικασία ανάθεσης παραγγελιών, εξυπηρετήθηκαν από διάφορους μεσάζονται και συμβούλους, οι οποίοι ήταν εξοικειωμένοι με τις τοπικές συνήθειες και διέθεταν την απαραίτητη πρόσβαση σε υψηλόβαθμους φορείς για την ανάθεση των παραγγελιών.

Οι κατηγορίες αφορούν και στην ίδια την εταιρία, η οποία κατά την «επίμαχη» περίοδο ανήκε στην MAN. Σημειώνεται ότι η Ferrostaal έχει έρθει σε συμβιβασμό με την γερμανική δικαιοσύνη, καταβάλλοντας πρόστιμο ύψους 149 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου