Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Το γυαλί "ράγισε". Υπάρχει περίπτωση να μην "σπάσει";

Η χθεσινοβαρδυνή μαραθώνια σύσκεψη των "27" ηγετών τηε Ε.Ε., έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα: Μερική ρήξη και...βλέπουμε!

Με πρωτοστατούντες τους Άγγλους που είπαν ξεκάθαρο όχι(καλά αυτοί ιστορικά είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή ένωσης της Ευρώπης, όντας "όργανο" της άλλης πλευράς του Ατλαντικού και μπερδεμένοι ακόμα στο παλαιάς κοπής αποικιοκρατικό καθεστώς σκέψης) και συμπαραστάτες τους(επίσης σχεδόν χρεωκοπημένους) Ούγγρους που θέλουν Τροϊκανη στήριξη με δικούς τους όρους(σωστοί), με τις Σουηδία και Τσεχία να μην λέει όχι βάζοντας όμως την παράμετρο έγκρισης της από τα κοινοβούλιά τους και την Ιρλανδία που αρχικά είπε ναι, όμως τώρα λέει πως μπορεί να ζητήσει το ΝΑΙ με δημοψήφισμα.

Το γυαλί λοιπόν ράγισε. Και αυτό δεν είναι νέο. Αυτό που είναι το θέμα είναι πως ούτε αυτή η "κόλλα" που ανακοινώθηκε(το σχέδιο των 15 σημείων των Μερκοζί), δείχνει να έχει τα απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να πειστούν όλοι, με τις "αγορές" προεξάρχουσες, πως υπάρχει λύση στην Κρίση.

Το έργο το έχουμε ζήσει τα τελευταία 2 χρόνια, με τις εξαγγελίες περί "σωσήματος" της Ευρώπης, με συνεχείς "συνθήκες" που όλες, δείχνουν πως απέτυχαν. Η κάθε μία για τους δικούς της λόγους και όλες μαζί γιατί ουσιαστικά δεν είχαν να προτείνουν λύση στο πρόβλημα, παρά μονάχα προθέσεις χωρίς συμφωνία, η οποία αναβαλλόταν μέχρι νεωτέρας και με προφανή στόχο να κερδηθεί χρόνος.

Στο ζουμί της υπόθεσης βέβαια είναι να απαντηθεί η ερώτηση: υπάρχει περίπτωση η Ευρώπη να βρει την ισορροπία της και να προχωρήσει σε πραγματική Ένωση;

Η απάντηση είναι: ΝΑΙ! Πως; Αυτό μόνο αν οι "ηγέτες" αλλάξουν την οπτική τους και γυρίσουν το...νόμισμα! Δουν δηλαδή το Ευρώ όχι ως απλή νομισματική μονάδα, αλλά ως ευκαιρία να κάνουμε αυτή την "γειτονιά" του κόσμου μια πραγματική Ομοσπονδία. Γιατί εδώ που φτάσαμε είναι ή ο γκρεμός(χρεωκοπία-δραχμή μέσω...δολλαρίου) ή η Ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, με διαφανείς όρους.

Ομοσπονδία Κρατών όμως, όχι "Πολιτειών" τύπου Αστερόεσσας.
Ομοσπονδία Κρατών που θα έχει ως αρχή της την προστασία και ανάπτυξη για τον πολίτη της και όχι για το Κεφάλαιο.
Ομοσπονδία που θα έχει Πρόνοια για τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον άνεργο, τον άρρωστο, την οικογένεια.
Ομοσπονδία που θα έχει Νόμους για τους πολίτες της και όχι "παραθυράκια" που προστατεύουν τους "κουμπάρους", τους ημέτερους, τους φίλους και λοιπούς παρατρεχάμενους.
Ομοσπονδία που θα μπορεί να υπερασπίζεται την Εθνική Κυριαρχία του συνόλου των συνόρων της Ομοσπονδίας, με τις όποιες ιδιαιτερότητες έχουν τα Κράτη-Μέλη, με προστασία από τις "ορδές" των όποιων δύστυχων μεταναστών.
Ομοσπονδία που θα δει τις πραγματικές αναπτυξιακές ευκαιρίες που έχει ο κάθε τόπος ξεχωριστά, δημιουργώντας θέσεις εργασίας για τον άνθρωπο, όχι με μόνο όραμα το κέρδος. Ομοσπονδία που θα αναπτύξει τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την Ναυτιλία, τον αθλητισμό με μόνο σκοπό την απασχόληση και την δημιουργία.
Ομοσπονδία που θα βάλει φρένο στην κερδολαγνεία της νεοφιλελεύθερης λογικής, εφαρμόζοντας δικλείδες ασφαλείας για την δυναμική του κέρδους.
Ομοσπονδία, τέλος, που ως πιό σημαντικού πυλώνα της θα έχει την αναβάθμιση της Παιδείας και την ίση μεταχείριση και ευκαιρία στην μάθηση για τα παιδιά των επόμενων γενεών.

Γιατί σε αυτούς κληρονομούμε αυτά που χτίζουμε. Εμείς απλά τα διαχειριστήκαμε όσο καιρό ήταν στα "χέρια" μας. Δεν νομίζω να θέλει κανείς από αυτούς να παραδώσει, πραγματική "καμμένη" Γή στα παιδιά του. Ή στα παιδιά των παιδιών του.

Η ευκαιρία να αλλάξουν οπτική είναι τώρα. Όχι σε 3 μήνες(στην επόμενη Σύνοδο), ούτε το καλοκαίρι(στην μεθεπόμενη Σύνοδο). Αυτό μοιάζει με το μαρτύριο της σταγόνας, που είναι και πολύ κοντά σε αυτό που ζούμε τα τελευταία 2 περίπου χρόνια στην χώρα.
Το μαρτύριο της "επόμενης" δόσης.

Καταντήσαμε "Τζάνκια" χώρες στο "παραεμπόριο" ψεύτικου χρήματος που μοιράζει η φούσκα του αποτυχημένου συστήματος.

Όχι άλλα...λεφτά για σώσιμο.
Πάρτε το αλλιώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου