Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Tourism Lobby: Νέο "σοκ" από Γερμανία: Η Lufthansa ζητεί εγγυητικές από τουριστικά γραφεία

Το ακούμε από το πρωί, το διασταυρώσαμε από ικανό αριθμό αποδεκτών και το μεταφέρουμε: Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa, με επιστολές της σε πολλά ελληνικά τουριστικά γραφεία με τα οποία συνεργάζεται, προειδοποιεί για διακοπή της συνεργασίας αυτής...
...εάν μέχρι 31 Δεκεμβρίου δεν παρουσιάσουν οικονομικές εγγυήσεις, ισόποσες των μηνιαίων συναλλαγών που έχουν με την εταιρία αλλά και με τις θυγατρικές της αεροπορικές εταιρείες, Swiss, Austrian και Brussels!
Εν ολίγοις, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι Γερμανοί, επικαλούμενοι την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ζητούν από τα γραφεία εγγυητικές που να καλύπτουν το επίπεδο του μηναίου τζίρου των συναλλαγών τους με κάθε εταιρεία ξεχωριστά προκειμένου να τους επιτρέπεται να συνεχίζουν να πωλούν εισιτήριά τους!
Δηλαδή, αν ένα τουριστικό γραφείο έχει πωλήσεις εισιτηρίων της Lufthansa ύψους 100.000 ευρώ μηνιαία, θα πρέπει να παρουσιάσει εγγυητική επιστολή αυτού του ποσού. Το αυτό και για κάθε μία από τις άλλες αναφερόμενες εταιρείες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, οι επιστολές εστάλησαν σήμερα και φυσικά έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα τουριστικά γραφεία, αφού η προθεσμία που θέτουν είναι μόλις τριών εβδομάδων!
Το ερώτημα που γεννάται βεβαίως είναι γιατί αυτή η ασφυκτική πίεση και βιασύνη από την πλευρά των αεροπορικών εταιριών;
Ξέρουν κάτι ή περιμένουν κάτι για τις αρχές του 2012 που δεν το ξέρουμε εμείς;


Tourism Lobby: Νέο "σοκ" από Γερμανία: Η Lufthansa ζητεί εγγυητικές από τουριστικά γραφεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου