Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πρόστιμο 3 δις στη φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline

Πρόστιμο–μαμούθ ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα πληρώσει η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline προκειμένου να τερματιστεί η δίωξή της από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές για απάτη σχετικά με «παράνομη προώθηση ορισμένων φαρμάκων, για μη αποκάλυψη ορισμένων δεδομένων που συνδέονται με την ασφάλεια των φαρμάκων και για ψευδείς δηλώσεις ως προς την τιμή τους».
«Εδώ και καιρό, το σύστημα Υγείας μας αποτελεί
στόχο απατεώνων που θεωρούσαν ότι μπορούν να έχουν εύκολο κέρδος εις βάρος της δημόσιας ασφάλειας», ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας Μπιλ Κορ.
Στο πλαίσιο του συμβιβασμού στον οποίο κατέληξε η υπόθεση, η GlaxoSmithKline παραδέχθηκε επίσης ότι χρηματοδότησε εκστρατείες προώθησης προϊόντων, παρακινώντας γιατρούς να συνταγογραφούν τα φάρμακά της δωροδοκώντας τους «με διακοπές στη Χαβάη, οργάνωση κυνηγιών φασιανού στην Ευρώπη ή συναυλίες», σύμφωνα με την εισαγγελέα.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο συμβιβασμό για απάτη στον τομέα της υγείας στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και για την καταβολή του υψηλότερου προστίμου από έναν φαρμακευτικό όμιλο, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Τζέιμς Κόουλ.
Δείτε την εκπομπή της Πανδώρας εδώ που αναφέρεται στην άρρωστη σχέση γιατρών και φαρμακοβιομηχανίας και την μεγάλη πληγή της ιατρικής επιστήμης. Για την ιατρική κουλτούρα που δίνει «ελαφρά τη καρδία» τη θέση της στην κουλτούρα του χρηματισμού.

Πρόστιμο 3 δις στη φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου