Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - "Ημέρα ντροπής για την Βουλή" την χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας

"Ημέρα ντροπής" χαρακτήρισε την σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή ο πρόερδος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, δίνοντας έτσι με τα ποιό μελάνα χρώματα την εικόνα για το πισωγύρισμα της χώρας στα εργασιακά της.

Το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στην Βουλή , με την διαδικασία του κατεπείγοντος και για να αποφύγει την όσο γίνεται μεγαλύτερη κοινωνική αναταραχή, κατ' ομολογίαν του υπουργού Οικονομικών, κου Παπακωνσταντίνου, έχει ΄προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην αντιπολίτευση αλλ΄και σε βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος.

πιο συγκεκριμένα, ο εισηγητής της ΝΔ Γ. Βρούτσης χαρακτήρισε «προσβλητικό» τον τρόπο που έρχεται το παρόν νομοσχέδιο στη Βουλή, ενώ είπε ότι το κόμμα του θα ταχθεί υπέρ των αλλαγών που αφορούν στα μισθολογικά των ΔΕΚΟ και κατά των ρυθμίσεων για τα εργασιακά (η ΝΔ θα πει «ναι» στα δέκα από τα δεκαοκτώ άρθρα).

«Με αυτό το νομοσχέδιο-σκούπα πάτε το ρολόι της ιστορίας αιώνες πίσω» είπε ο εισηγητής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «θέλει να μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε Νταχάου».

Από την πλευρά του ο Γ. Μαρκάκης (ΛΑΟΣ) ανέφερε ότι «οι Ελληνες προτιμούμε να πτωχεύσουμε περήφανοι παρά ταπεινωμένοι», ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) είπε ότι «κάνετε δώδεκα μήνες να διορίσετε διευθυντές στο ΙΚΑ και τις εφορίες και λίγες ώρες για να ανατρέψετε τις εργασιακές σχέσεις», ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει».

Κριτική για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου σχετικά με τα εργασιακά άσκησαν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο Π. Κουρουπλής μίλησε για «ωμό εκβιασμό που βιώνει η κοινωνία», επισημαίνοντας ότι «δεν υπογράψαμε την παραχώρηση της χώρας στους δανειστές μας», ενώ ο Β. Παπαχρίστος τόνισε ότι «επιχειρείται να αρθεί και η τελευταία άγκυρα για τους εργαζομένους που ήταν οι ονομαστικοί μισθοί», κάνοντας λόγο για «άδικο νομοσχέδιο». Ωστόσο κανένας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν άφησε έστω να εννοηθεί ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο απόψε, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου το ΚΚΕ έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει αίτημα για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και σύμφωνα με τον κανονισμό θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέσα σε δέκα ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου