Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΣΧΟΛΙΟ - Αυτά που δεν μας είπε ο ΣΕΒ

Μάλιστααααα! Ο ΣΕΒ, λοιπόν αποφάσισε να παίξει (και αυτός), τον ρόλο της Τρόϊκας(μια που βρήκαμε παπά, να θάψουμε 5-6) και σταμάτησε να παίζει το κρυφτούλι με την κυβέρνηση και τους εργατοπατέρες, βγαίνοντας στο προσκήνιο, προοθώντας ή προτίνοντας μάλλον λύσεις για την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, βιοτεχνιών, βιομηχανιών κλπ παραγωγικών τάξεων.

Η ανταγωνιστικότητα λοιπόν θα γίνει καλύτερη, όταν:
1. δουλέψει παραπάνω ο υπάλληλος
2. όταν αφού δουλέψει παραπάνω, ενσωματώσουμε την υπερωρία στο ωράριο
3. όταν αφού το 8ωρο γίνει 6ωρο(αλλά με τις ενσωματωμένες υπερωρίες πάλι γίνετε 8ωρο), οι εργάσιμες μέρες αυξηθούν σε 6(με τα Σάββατα μέσα - οσονούπω έρχεται και η Κυριακή...)
4. αφού γίνουν όλα αυτά και έχουν ταυτόχρονα: απελευθερωθεί οι τιμές, οι επιχειρήσεις ΔΕΝ θα χρειάζεται να δημοσιεύουν τον κύκλο εργασιών τους, δεν θα πληρώνουν χαρτόσημα, φόρους, ΔΕΗ, ΙΚΑ, ΟΤΕ, ΕΡΤ και άλλες εισφορές προς τρίτους, τέλος,
5. θα μειώσουμε ΚΑΙ τους μισθούς στο ανάξιο λόγου ποσοστό του -12%, καθώς οι Έλληνες είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους στην Ευρώπη(για να μην πω στον κόσμο!)

Πολύ ωραία μας τα λέει ο "πρόεδρος" και μέλλον(γιατί όχι), υπουργός ανάπτυξης της εκάστοτε κυβερνήσεως!

Γιατί να μην δούμε λίγο τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά, όμως(τι αιθεροβάμων που είμαι, όμως εεεεεεε;):
1. να μας παρουσιάσουν οι εταιρείες/βιοτεχνίες/βιομηχανίες τα κέρδη τους, τις αμοιβές των μεγάλων στελεχών, τις μετοχές εν ενεργεία, το απόθεματικό του ταμείου της εταιρείας, το πόθεν έσχες του καθενός, μαζί με τις καταθέσεις τους(εντός και εκτός Ελλάδος), την ακίνητη και κινητή τους περιουσία(εντός και εκτός Ελλάδος)
2. να μας εξηγήσει ο κος Πρόεδρος πως ο υπάλληλος θα καταφέρει να πληρώσει τα αγαθά που ανελλιπώς πρέπει να μπαίνουν σε ένα σπίτι, όταν, αφού μειωθεί ο μισθός και απελευθερωθούν οι τιμές, όλα θα είναι πιο ακριβά, άρα με την μειωμένη αγοραστική αξία του καταναλωτή-υπάλληλου δεν θα υπάρχει κατανάλωση, άρα μικρότερος κύκλος εργασιών, άρα συρρίκνωση
3. Μπορεί να μας διαβεβαιώσει ο ΣΕΒ πως αφού δεν θα πληρώνουν εισφορές προς τρίτους(όπως ο κακός τους υπάλληλος που είναι καλοπληρωμένος) καθώς επίσης θα μειωθούν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, αυτές οι χρεώσεις ΔΕΝ θα περάσουν στους πολίτες;
Μάλιστα για να το πάμε λίγο παραπέρα, μπορεί η κυβέρνηση να εισπράξει(πριν γίνουν όποιες ρυθμίσεις), ΟΛΕΣ τις ληξιπρόθεσμες πληρωμές σε τιμολόγια των ΔΕΚΟ, όπως και όλες τις εισφορές που χρωστούν τα αξιότιμα μέλη σας σε ΙΚΑ και λοιπούς οργανισμούς, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμα;
4. Μπορεί ο ΣΕΒ, αφού προτείνει να μειωθούν οι μισθοί, οι εισφορές, οι πληρωμές να εγγυηθεί ότι η μειώσεις όλων αυτών θα περάσουν ΚΑΙ στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, προκειμένου να μπορεί ο υπάλληλός του, να συνεχίζει να καταναλώνει απρόσκοπτα, χωρίς να υποθηκεύεται το βιοτικό του επίπεδο; Και ακόμα, μπορεί να μας διαβεβαιώσει πως θα μειώσει το ποσοστό κέρδους, έτσι ώστε να μην υπερβαίνει τα σημερινά(τεράστια) και αν "κατά λάθος" συμβεί αυτό, τα περισσευούμενα θα τα βάλει στον Δημόσιο κουμπαρά, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμα και να επιστρέψουμε στις αγορές το συντομότερο δυνατόν, καθώς αυτό θα είναι για το καλό τους, βρε!

Μπορεί κύριοι του ΣΕΒ να είμαστε υπάλληλοι, εργάτες, οικοδόμοι και πάσης φύσεως άνθρωποι, που κατά κάποιον τρόπο εξαρτιόμαστε από τον εργοδότη μας, όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε πως αυτό που επενδύσατε σε χρήμα, το επενδύσατε και σε ανθρώπους. Και είναι οι ίδιοι που χωρίς να ρωτούν πολλά, κάνουν για σας πολύ περισσότερα από όσα θα έκανε όποιοσδήποτε. Και αν είσαστε εκεί που είσαστε είναι επειδή κάποιοι δούλεψαν και αυγάτισαν αυτά που επενδύσατε.
Είναι πολύ εύκολο να δαιμονοποιούμε τον εύκολο στόχο και να πέρνουμε αποφάσεις, χωρίς ρίσκο. Όμως σκεφτείτε πόσο περισσότερο θα "ανεβαίνατε" στις συνειδήσεις αυτών που σας υπηρετούν, αν τώρα στην δύσκολη ώρα που περνάμε, εσείς δίνατε το χέρι βοηθείας που απελπισμένα περιμένουν ο λαός, οι πολίτες αυτής της χώρας. Σκεφτείτε πόσα περισσότερα θα έκαναν για εσάς και με την ίδια αμοιβή, αν πηγαίνατε αντίθετα στο ρεύμα.

Μα τι λέω; Μήπως γράφω καινούριο σενάριο για τον Σακελλάριο και την ταινία: "Η κόρη μου η σοσιαλίστρια"? Καλόοοοοο. Βρήκα και τον τίτλο: "Ό γιός της σοσιαλίστριας, είναι...εργοστασιάρχης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου