Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Εργατική...Πρωτοχρονιά. Νέες κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ με την αυγή του Νέου Έτους

Εργατική... Πρωτοχρονιά

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο την πρώτη μέρα του νέου χρόνου θα μείνουν οι Αθηναίοι. Τετράωρη στάση εργασίας από 04.00 ως 08.00 στο τραμ. Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ

«Ποδαρικό» με... απεργίες επιφυλάσσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στους Αθηναίους, καθώς χθες αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο την Πρωτοχρονιά.

Ετσι κλειστούς θα βρει τους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού και ακινητοποιημένους τους συρμούς το ξημέρωμα της νέας χρονιάς και πρώτη ημέρα εφαρμογής του νόμου για περικοπές στις δευτερεύουσες απολαβές. Για την ίδια μέρα οι εργαζόμενοι στο τραμ προγραμματίζουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου έως και τις 8 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, μάλιστα, προσανατολίζονται στην πραγματοποίηση άλλων δύο 24ωρων απεργιών για τις 5 και 10 Ιανουαρίου. Κανονικά -αν και μειωμένα- θα εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ την πρώτη ημέρα του χρόνου, καθώς οι κινητοποιήσεις στα συγκεκριμένα μέσα θα ξαναρχίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου.

Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες προειδοποιούν για «θερμότερο» μέτωπο μετά τη λήξη της εορταστικής περιόδου με μαζικές κινητοποιήσεις από τις 10 Ιανουαρίου και μετά, ενώ σκληρή ήταν η απάντηση του προέδρου των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ, Νίκου Κουλουμπαρίτση, στην προχθεσινή προειδοποίηση του υπουργού Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα, αλλά και στη δήλωση του υφυπουργού Σπύρου Βούγια για ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες από το 2019: «Οπως είχε πει και ο κ. Ρέππας στο παρελθόν, όποιος κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους, τον δείχνουν με τα πέντε δάχτυλα. Η κυβέρνηση είναι που παίζει με τη φωτιά και ετοιμάζεται να αυξήσει το εισιτήριο κατά 50%».

Για «ακραίες δυνάμεις» στον χώρο των συγκοινωνιών μίλησε χθες και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Χάρης Τσιόκας, σε ραδιοσταθμό (ΒΗΜΑFM), εκφράζοντας την πεποίθηση πως: «Οσο και εάν κάποιοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις αστικές συγκοινωνίες ως όχημα μικροκομματικών παιχνιδιών, οι εργαζόμενοι θα καταλάβουν».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν ήδη ανακοινώσει πρόγραμμα στάσεων εργασίας έως και τις 10 Ιανουαρίου.


Πώς θα κινηθούν οι αστικές συγκοινωνίες

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011: Ακινητοποιημένα μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. Στάση εργασίας στο τραμ από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου έως τις 8 το πρωί.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011: Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011: Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα. Σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι σε μετρό και ηλεκτρικό χωρίς να έχει ληφθεί ακόμα οριστική απόφαση.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011: Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και γενική συνέλευση των εργαζομένων. Σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο χωρίς να έχει ληφθεί ακόμα οριστική απόφαση.

πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου