Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Έρχεται "εργασιακός μεσαίωνας"

Το υπουργικό συμβούλιο στην χθεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε την επιστροφή των εργασιακών για εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ και ιδιωτικό δίκαιο, στον..."μεσαίωνα".

Και αν για κάποιους με παχηλούς μισθούς και αμφιλεγόμενα επιδόματα, μπόνους, έξτρα κλπ, αυτή η απόφαση δείχνει να έχει μια βάση, πως να εξηγηθεί η μανία κατά των ιδιωτικών υπαλλήλων;

Η ανταγωνιστηκότητα είναι ένα άλλοθι και αυτό το γνωρίζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ(καθόλου τυχαία η αναφορά της...πόλης σε αυτό το ρητό. Νομίζω;)

Προς το παρόν θα κρατήσω 2 πράγματα από την συνεδρίαση και κάποιες αντιδράσεις που δείχνουν τον πανικό των κυβερνούντων για το τσουνάμι που έρχεται:

1. «Πετάμε το μπαλάκι στους κοινωνικούς εταίρους», είπε για τις επιχειρησιακές συμβάσεις η Λ. Κατσέλη, κάνοντας πολλούς από τους συναδέλφους της να την κοιτάξουν με απορία. «Και να το σκέφτεσαι αυτό, δεν το λες», σημείωσε στο «Εθνος» αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης συνεργάτης του πρωθυπουργού.
Αν αυτό δεν είναι "απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο" και βγάλτε τα μάτια σας μόνοι σας και πείτε μου, τι είναι;

2. Στην αρχή της συνεδρίασης ο Γ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση επιλέγει την οδό του κατεπείγοντος και ο Γ. Παπανδρέου τον δικαιολόγησε λέγοντας πως «θέλουμε τη διαβούλευση, αλλά τα θέματα αυτά έχουν συζητηθεί εκτενώς».
Αυτό μου θυμίζει το γνωστό ρητό: "θα μαζευτούμε να συζητήσουμε και θα αποφασίσω ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΕΓΩ!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου