Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΡΕΠΟΡΤΑΖ -

«Η οικογένεια Ψωμιάδη πλούτισε παράνομα»

Ο 72χρονος άλλοτε ισχυρός άνδρας της «ΑΣΠΙΣ» κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή στις 11 Δεκεμβρίου. Την περασμένη Δευτέρα, εννέα μόλις ημέρες μετά την προφυλάκισή του ο Π. Ψωμιάδης ζήτησε να αρθεί η προσωρινή του κράτηση με την επιβολή περιοριστικών όρων. Η αίτησή του θα εξεταστεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εντός των επόμενων ημερών.

«Είμαι περήφανος για το οικοδόμημά μου» είχε πει μεταξύ άλλων στον ανακριτή ο Π. Ψωμιάδης, ενώ κατά την είσοδο του στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων δεκάδες επενδυτές και ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ του επιτέθηκαν αποκαλώντας τον «κλέφτη» και «απατεώνα». «Το Σύστημα Φτιάχνει Ψωμιάδηδες, Το Κράτος τους Συντηρεί» έγραφαν σε ένα από τα πανό που τα είχε αναρτήσει.

«Από την έρευνα που έχουμε κάνει ένα και πλέον έτος για λογαριασμό ομολογιούχων της ΑΣΠΙΣ Κάπιταλ Α.Ε, προκύπτει ότι η Όλγα Ψωμιάδη και η Μάρω Ψωμιάδη, από κοινού με τον Παύλο Ψωμιάδη τέλεσαν τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» δηλώνουν στο «Πρώτο Θέμα» οι δικηγόροι κ.κ. Μιχαήλ και Γιάννης Μαρκουλάκος που εκπροσωπούν νομικά την πλειονότητα των θυμάτων της ΑΣΠΙΣ.

«Απέκρυψαν την περιουσία που παράνομα και αναίτια περιήλθε στην ιδιοκτησία τους, ενώ ενέβαζαν ως αποκλειστική Διοίκηση της ΑΣΠΙΣ Κάπιταλ, μαζί με τον Παύλο Ψωμιάδη, τα χρήματα των ομολογιούχων σε προσωπικό λογαριασμό του Παύλου Ψωμιάδη, δίχως να γίνονται ουσιώδεις επενδύσεις από την εταιρία. Ήταν λοιπόν προδιαγεγραμμένο ότι η εταιρεία δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της», επισημαίνουν οι δυο δικηγόροι.

Σύμφωνα με τους δυο δικηγόρους ευθύνες για την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ φέρουν και εποπτικές αρχές. «Επίκειται» λένε «η κατάθεση αγωγής και μηνυτήριας αναφοράς για τις πράξεις και παραλείψεις των εποπτικών οργάνων για πάνω από 10 έτη, μέχρι την 21.9.2009, ημέρα που ανακλήθηκε η άδεια της εταιρείας»

Τα «θύματα» σε αριθμούς

Από το «λουκέτο» που έβαλε η ΑΣΠΙΣ έμειναν στον «αέρα»:
- 44.000 συνταξιοδοτικά προϊόντα ύψους 156. εκατ. ευρώ.
- 27.000 επενδυτικά συμβόλαια, σύμφωνα με τα οποία θα έπρεπε να γίνει εφάπαξ καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους συνολικού ύψους 440 εκατ. ευρώ
- Έμειναν ανεξόφλητες νοσοκομειακές αποζημιώσεις ύψους 28. εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν σε 112.000 συμβόλαια.

πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου