Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Δουλειά και τα Σάββατα και -12% στους μισθους, προετίνει ο ΣΕΒ!

«Φάκελο-βόμβα» για την αγορά εργασίας με την πρόβλεψη(...) δουλειά και το Σάββατο με αντίκρισμα το ρεπό μίας καθημερινής, παρέδωσε χθες στα χέρια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο πρόεδρος των βιομηχάνων Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Μάλιστα η λίστα είχε και τις προτεραιότητες του ΣΕΒ:
*Συμψηφισμός των υπερωριών (και όχι πληρωμή) έως 2 ωρών πέραν του 8ώρου.
*Μείωση από 8% σε 4% του ποσοστού πρόσληψης στο Δημόσιο για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία.
*Κατάργηση του αγγελιόσημου, ελεύθερη διαπραγμάτευση - διαμόρφωση αμοιβών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες, κατάργηση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και γενικά εισφορών υπέρ τρίτων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε πως το υπόμνημα που παραδόθηκε στον κ. Χρυσοχοΐδη είναι η... βίβλος των 250 αντικινήτρων για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Επίσης ζήτησε:

*Ανοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων - υπηρεσιών, απελευθέρωση της αγοράς και των τιμών, νέο ρυθμιστικό σχέδιο για την Αττική, κατάργηση των περιορισμών στις αγοραπωλησίες των παραμεθόριων περιοχών, κατάργηση του περιοριστικού καθεστώτος εγκατάστασης - επέκτασης εκσυγχρονισμού βιομηχανιών και αποθηκών στην Αττική, κατάργηση ασφαλιστικού τέλους για ασφάλιση στρατευμένων, αναγνώριση της αυτασφάλισης για όσους ευρίσκονται πλησίον της συνταξιοδότησης, μείωση των τιμολογίων ΔΕΗ, ΔΕΠΑ (αέριο) κ.ά., αναθεώρηση της λίστας «βαρέων - ανθυγιεινών», ενιαίο ΑΜΚΑ σε όλο το Δημόσιο, κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης δικηγόρων

Τα σημαντικότερα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και τι ζητεί ο ΣΕΒ

1. ΔΙOIΚΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚOY
Να επιτρέπεται η απασχόληση την 6η ημέρα με χορήγηση αναπληρωματικής ανάπαυσης και συμψηφισμό της υπέρβασης του ημερήσιου ωραρίου που πραγματοποιείται εντός της εβδομάδας έως δύο ώρες πέραν του οκταώρου. Μείωση του ποσοστού από 8% σε 4% των αναγκαστικών τοποθετήσεων ατόμων με ειδικές ανάγκες και πολυτέκνων.

2. ΕΓΚΑΤAΣΤΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡHΣΕΩΝ / ΑΔΕΙΟΔΟΤHΣΕΙΣ
Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής και one stop shops για υποδοχή φακέλων. Πρώτα να εγκρίνεται η άδεια λειτουργίας και μετά να ελέγχονται οι άλλες άδειες (πυροπροστασίας, διάθεσης αποβλήτων κ.λπ.).

3. ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚEΣ ΕΠΙΒΑΡYΝΣΕΙΣ ΥΠEΡ ΤΡIΤΩΝ
Να καταργηθούν 30 εισφορές που ανεβάζουν τις τιμές, όπως το αγγελιόσημο στις διαφημίσεις, το τέλος υπέρ ΕΡΤ, το Δικαίωμα Εκτελωνιστικών Εργασιών, εισφορές υπέρ ΟΓΑ, επί κάθε κιλού αλευριού, επί αξίας παραγόμενου λαδιού και χαρτιού, εισφορές στα ναύλα και τα επιμελητήρια.

4. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟI ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΟI EΛΕΓΧΟΙ
Να καταργηθούν ανώτατες τιμές πώλησης, μέγιστα ποσοστά κέρδους, η υποχρέωση γνωστοποίησης τιμοκαταλόγων και κοστολογικών στοιχείων.

5. ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Ελεύθερη διαμόρφωση αμοιβών δικηγόρων, συμβολαιογράφων, τεχνικών επαγγελμάτων. Ορθολογική τιμολόγηση σε κόμιστρα μετρό, ΗΛΠΑΠ, προαστιακού, ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, τραμ και ταξί και τιμολόγια ΕΥΑΘ και ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.

6. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Κατάργηση υποχρέωσης δημοσίευσης των ισολογισμών.

7. ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Απελευθέρωση θεσμικού πλαισίου έκδοσης αδειών Φορτηγών Ιδιωτικής Χρήσης, να επιτραπεί η χρήση ντιζελοκίνητων έως τέσσερις τόνους στο κέντρο της πόλης.

8. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΟΡΩΝ
Αρση των περιορισμών στο ψωμί τύπου bake off, κατάργηση ενιαίας τιμής βιβλίου και κατάργηση του περιορισμού να ανήκουν τα φαρμακεία κατά 51% σε φαρμακοποιούς.

9. ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Κατάργηση της εισφοράς 0,6% στις δανειακές συμβάσεις και κατάργηση του Φόρου Συγκέντρωσης Κεφαλαίου.

από ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου