Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Μπαράζ με αντίποινα για την σύλληψη του Mr. "Wikileaks"

Με μπαράζ αντιποίνων στον κυβερνοχώρο αντέδρασαν οι οπαδοί του Τζούλιαν Ασάντζ στη φυλάκισή του στην Αγγλία, την ώρα που οργιάζουν οι φήμες για μυστικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Σουηδίας, με στόχο την τελική έκδοσή του στην Ουάσιγκτον. Στο πλευρό, πάντως, του ιδρυτή της Wikileaks στάθηκε η αυστραλιανή κυβέρνηση, με τον υπουργό Εξωτερικών Κέβιν Ρουντ να μέμφεται τους ίδιους τους Αμερικανούς για τις διαρροές των απόρρητων εγγράφων τους.

Μια «αντι-λογοκριτική» ομάδα του Twitter με την επωνυμία AnonOps ανέλαβε την... ευθύνη για το «γκρέμισμα» της ιστοσελίδας της MasterCard. Το έκανε σε αντίποινα για το μπλοκάρισμα λογαριασμών δωρεών του Wikileaks, βομβαρδίζοντας το χρηματοπιστωτικό σάιτ με αιτήματα.

Ξυλόγλυπτο αγαλματάκι του Τζούλιαν Ασάντζ, δια χειρός του καλλιτέχνη Τζενάρο ντι Βιρτζίλιο, φιγουράρει σε μία από τις περίτεχνες φάτνες της Νάπολης. Τα φετινά Χριστούγεννα ο Μr Wikileaks κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση... Παρόμοιες επιθέσεις σημειώθηκαν στην ιστοσελίδα της σουηδικής εισαγγελίας (aklgare.se), που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης του Ασάντζ, αλλά και στο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τις δύο... βιασθείσες από το αφεντικό τους Σουηδέζες εθελόντριες του Wikileaks.

Ο δικηγόρος τους, Κλας Μπόιστρομ, υπολόγισε 50-50 τις πιθανότητες έκδοσης του Ασάντζ στη Σουηδία...(περισσότερα στο λινκ που ακολουθεί)


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=45874948

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου