Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - "Τεχνολογική" κλοπή στα πρατήρια βενζίνης

Χιλιάδες "μαύρα" ευρώ στην τσέπη πρατηριούχων από την κομπίνα!

Mε συστήματα τελευταίας τεχνολογίας επιτήδειοι πρατηριούχοι πειράζουν τις αντλίες καυσίμων με αποτέλεσμα να κερδίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, στην τσέπη και αφορολόγητα! Την κλοπή κατήγγειλε η ίδια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων. Παρέμβαση του υπουργείου Ανάτυξης, απειλεί με λουκέτα και αφαίρεση αδείας.

Το υπουργείο με σχετική ανακοίνωση προαναγγέλλει αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τέτοια κρούσματα, με ποινές όπως είναι η αναστολή λειτουργίας πρατηρίων που παρανομούν, έως και οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, πέραν των χρηματικών προστίμων.

Πως γίνεται η κλοπή
Mε συστήματα τελευταίας τεχνολογίας επιτήδειοι πρατηριούχοι πειράζουν τις αντλίες καυσίμων! Ο ψηφιακός μηχανισμός τοποθετείται στον μετρητή, δίνοντάς του εντολή να σταματήσει η ροή βενζίνης νωρίτερα. Ετσι ο οδηγός πληρώνει πχ 50 ευρώ βενζίνη, αλλά θα έχει εφοδιάσει το όχημά του με 47,5% (-5%), διαφορά που δεν μπορεί να αντιληφθεί στο δείκτη της βενζίνης. Την αντιλαμβάνεται όμως στην τσέπη του ο πρατηριούχος. Εαν ετησίως διαθέτει 5 εκατ. λίτρα, το 5% της κλοπής είναι 250 χιλιάδες λίτρα. Με μέση τιμή 1,50 ευρώ, "βγάζει μαύρα" 375.000 ευρώ το χρόνο.

πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου