Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Απροθυμία των κυβερνητικών βουλευτών για Εξεταστική Επιτροπή επί των Οικονομικών πεπραγμένων την τελευταία 10ετία

Απρόθυμοι εμφανίζονται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υπογράψουν την πρόταση του κόμματός τους για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της δημοσιονομικής πορείας της χώρας (και ειδικά των στατιστικών στοιχείων) για όλη την τελευταία δεκαετία.

Οι ενστάσεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες, εστιάζονται κυρίως σε τρεις σημεία.

Ορισμένοι θεωρούν ότι η σύσταση της επιτροπής δεν συνάδει με την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, ενώ θα προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Αλλοι, που ανήκουν στην ομάδα των εκσυγχρονιστών, διαφωνούν, με το σκεπτικό ότι στο στόχαστρο της διερεύνησης θα μπει και η χρονική περίοδος διακυβέρνησης του Κ. Σημίτη.

Τέλος, υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν, επικαλούμενοι και την κατάληξη ανάλογων πρωτοβουλιών, ότι συνήθως οι εξεταστικές επιτροπές οδηγούνται τελικά σε αδιέξοδο.

Υπενθυμίζεται ότι το «πράσινο φως» για τη σύστασή της είχε ανάψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να συγκεντρωθούν οι 60 υπογραφές που απαιτούνται σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ώστε το αίτημα να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Σώματος. Η ενέργειά του ήταν η απάντηση στην πρόταση του προέδρου της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο μηχανισμό στήριξης και στο Μνημόνιο.

Κοινοβουλευτικοί παράγοντες πάντως της κυβερνητικής παράταξης διαβεβαίωναν χθες ότι η πρόταση θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.

από enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου