Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Το "μανιφέστο" του ΓΑΠ και άλλες όμορφες ιστορίες(part 1)

(Αποσπάσματα από την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού και κάποιες "πινελιές" που δεν έγιναν αντιληπτές από το Κοινοβούλιο και τους υπόλοιπους ακροατές)

Είπε λοιπόν, μεταξύ άλλων:
*"Λογοδοτούμε στην ιστορία, η οποία αν δεν κάνουμε σήμερα το καθήκον μας θα μας κρίνει αμείλικτα...Οφείλουμε ως κοινωνία, ως λαός, αλλά και ως Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική μας ομάδα εν προκειμένω να αντέξουμε τον πόλεμο αυτό για να κερδίσει η χώρα. Να κερδίσουμε τη χώρα"
-Αργότερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μοιράστηκαν κράνη και στολές παραλλαγής, προκειμένου να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο... Η Ιστορία, βέβαια έχει κάποιες αντιρρήσεις για αυτά που ανέφερε ο ΓΑΠ, αλλά δεν είναι της παρούσης. Όσο για την κοινωνία και τον λαό, είναι πολύ απασχολημένοι με τις ετοιμασίες τους για το απεργιακό 2ήμερο και δεν ήθελαν να κάνουν κάποιο σχόλιο. Εκπρόσωπος τους μόνο είπε και αυτό σε κατ' ιδίαν συζητήσεις και ανεπίσημα, πως "θα μιλήσουμε στους δρόμους"...

*"Θα αντέξουμε και θα προχωρήσουμε, γιατί αυτό είναι το εθνικά και πατριωτικά σωστό. Αυτό είναι και πάλι το μεγάλο στοίχημα στις δύο κομβικές ημερομηνίες, αυτή την εβδομάδα...στην ψηφοφορία της Πέμπτης για το πολυνομοσχέδιο, οφείλουμε και πάλι, με μια φωνή, και ας είμαστε πάλι μόνοι, να δείξουμε πόσο αποφασισμένοι είμαστε να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας. Ζητήσαμε τη στήριξή σας, ζητάμε και τη στήριξη όλων των κομμάτων, αλλά βεβαίως εμείς είμαστε εκείνοι, που θα σηκώσουμε και πάλι το βάρος αυτής της απόφασης. Και ζητάω τη στήριξή σας, με πλήρη κατανόηση στα προβλήματα που δημιουργούνται. Μια στάση ευθύνης. Να ενισχυθούμε για τη διαπραγμάτευση της Κυριακής και σας καλώ στην λογική του πολιτικού ή προσωπικού κόστους, να υποχωρήσετε μπροστά στο εθνικό συμφέρον"
-Φήμες, ανεπιβεβαίωτες, αναφέρουν πως εδώ έκανε την παρουσία του πλήθος από χαρτομάντηλα, προκειμένου να σκουπιστούν τα αυθόρμητα δάκρυα που κύλησαν. Άλλες πληροφορίες, αναφέρουν πως πολλοί είναι αυτοί που, μετά το τέλος της ομιλίας πήγαν στο ιατρείο της Βουλής προκειμένου να τους κοιτάξει ο...ενδοκρινολόγος, καθώς τα δάκρυα είχαν ΚΑΙ άλλη αιτία...

*Ο πρωθυπουργός αφού έκανε μια αναφορά με τις τραγωδίες του νέου ελληνικού έθνους από τη δολοφονία του Καποδίστρια, την πολιτική του Τρικούπη τον εμφύλιο και τους "σωτήρες" όπως είπε "που ήρθαν το '65 και υπονόμευσαν τη δημοκρατία" υπογράμμισε το ρόλο του κόμματός του να μην επιτρέψει να γίνουν και πάλι τα ίδια λάθη και κατηγόρησε για άλλη μια φορά τη Νέα Δημοκρατία, λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ότι "έφυγε αφού διέλυσε και άφησε ανοχύρωτη τη χώρα" θέτοντας παράλληλα το ερώτημα τι είναι πατριωτισμός σήμερα.
-Εδώ οι αναφορές σε "συννεφάκια" που φάνηκαν πάνω από ομάδα βουλευτών, με διαφορετικά "οράματα" για τον καθένα, όπως: "Ναπολέων", "Ζαν Ντ' Αρκ", "Μακιαβέλι", "Θάτσερ" και άλλων συναφών προσωπικοτήτων, είναι παντελώς ανυπόστατες...

*Συνεχίζοντας, ανέφερε: "Όμως, θέλω να ρωτήσω, ποιος είναι σήμερα πατριώτης;(σημ: δεν νομίζω να περίμενε απάντηση και ο κ. Καρατζαφέρης και οι συν αυτώ κάτι μουρμούρησαν, αλλά τι να του πουν που ψήφισαν το αρχικό μνημόνιο;) Τι είναι πατριωτισμός σήμερα(σημ: ρε, επιμονή αυτός ο άνθρωπος;); Πατριώτης είναι αυτός που διπλασίασε το χρέος και τις κρατικές δαπάνες, με αποτέλεσμα όχι μόνο να χρεώσει τις επόμενες γενιές, αλλά και κανείς να μην δανείζει πια τη χώρα μας, κινδυνεύοντας με χρεοκοπία(σημ: εκεί στα βορινά της "δεξιάς" κάνει ψύχρα, εεε;); Ή αυτός που προσπαθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα(πούντος; Βρήκαμε "Εθνοπατέρα;"); Είναι πατριωτισμός το να μην αναλαμβάνει κάποιος τις ευθύνες του και να κρύβεται πίσω από την ψήφο των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που κάνουν και θα κάνουν το καθήκον τους(σημ: έλα μου;;;); Διότι εμείς κάνουμε το καθήκον μας, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι, αν ήταν απαραίτητη η ψήφος Βουλευτών και άλλων πολιτικών δυνάμεων, θα άφηναν να χρεοκοπήσει η χώρα(σημ: το άκουσες Καρατζαφέρη; Αν δεις και ξεφεύγει το πράγμα και οι δικοί μου την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, δώσε ένα χεράκι! Αυτό είναι πατριώτης! Το βρήκαμε...). Αλλά βεβαίως, έχουν αυτή την ευκολία, γιατί ξέρουν ότι αυτή η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αντιμετωπίσει τις ευθύνες της, τις πατριωτικές και ιστορικές, όπως έχει κάνει πάντα μέχρι τώρα"(σημ: για να μην ξεχνιόμαστε και "αναγκαστώ" να φάω στην μάπα τον "πατριώτη", ψηφίστε το)

*Και μετά, έπιασε το αγαπημένο του θέμα: Τράπεζες(εδώ το μάθημα το λέει "νερό" ΚΑΙ στα...ελληνικά!!!)

"Σε ό,τι αφορά τις Τράπεζες, ακούμε πολλά. Αλλά δεν είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης να χρηματοδοτούν, θα έλεγα, εκτός τραπεζικών κριτηρίων, ένα κανάλι που έχει χρέη πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ(ευθεία βολή για την "χειραγώγηση" που υποβλήθηκαν οι αντιπρόεδροι και συν αυτώ πρωθυπουργεύοντες σε εκπομπή του ALTER και unfair αφού δεν έχει δει ακόμα τον υπεύθυνο καναλάρχη για να του ζητήσει "συναίνεση" και αυτο μαστίγωμα), και να μην δίνουν ρευστότητα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που μπορούν να επιβιώσουν(σημ: αυτή η φράση εξετάζεται από επιτροπή, καθώς είναι ακαταλαβίστικη...). Και μετά, να έρχονται και να λένε, ότι αν μειώσουμε εμείς το χρέος, το βάρος από τον Ελληνικό λαό, θα καταρρεύσουν οι Τράπεζες. Όχι, δεν θα καταρρεύσουν οι Τράπεζες(σημ: ποιός λέει αυτές τις μακακίες; Ε, πατριώτη;). Μπορεί οι θέσεις κάποιων να καταρρεύσουν, οι Τράπεζες θα μείνουν όρθιες, όμως, διότι εμείς θα το εγγυηθούμε(σημ: οι φήμες για εξαγορά των Τραπεζών από το ευρύ ΠΑΣΟΚ ή/και από οικογένειες του σοσιαλιστικού κινήματος, προκειμένου να σωθούν, είναι ανυπόστατες, έως κατάπτιστες. Τώρα θα μου πεις που θα βρεθούν τα χρήματα για εγγυήσεις, αφού στα Κρατικά Ταμεία δεν υπάρχει "σέντς", είναι αποροίας άξιο...)".

*Επόμενο θέμα: Δικαστές και Δικαστικοί(σημ: πληροφορίες που αναφέρουν πως δήθεν ο πρωθυπουργός μονολογούσε, πριν την ανάγνωση της εν λόγω παραγράφου "θα το πω καλά, θα το πω καλά" ελέγχονται για την αξιοπιστία τους)

"Όι πολίτες θέλουν να δουν και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, να συνεισφέρουν και αυτοί επιτέλους στην εθνική προσπάθεια(το δίκιο σου, βουνό). Αν δεν κάνω λάθος, είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, δημόσιοι λειτουργοί του κράτους(κάτι σας ετοιμάζει, κάτι σας ετοιμάζει - το λέμε τραγουδιστά και χαρωπά...), περισσότερο και από τους Βουλευτές(τι λες; για λέγε, για λέγε...), οι οποίοι Βουλευτές στο κάτω - κάτω επανειλημμένως αρνήθηκαν - και αυτό δεν το ξέρει πολύς κόσμος - αυξήσεις τα τελευταία χρόνια(μισό λεπτό παιδιά, να οργανωθούμε, γιατί έχω φάει πέντε και δεν έχω ρίξει κανένα...). Δεν αρνήθηκαν τις αυξήσεις οι δικαστές. Και τώρα που ζητούμε και από αυτούς τον οβολό τους υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας μας, μας μιλάνε για «οικονομική κατοχή;»(μα είναι κατάσταση αυτό τώρα; και κλαμένος και δαρμένος δλδ, αλλά κανείς από εσάς δικασμένος, λέω εγώ οπότε μην λες πολλά. Ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει...). Αυτή την οικονομική κατοχή, θα την παλέψουμε, όταν και αυτοί, και όλοι πληρώσουν τον οβολό τους. Και οι δικαστές. Και όταν συμβάλλουν ουσιαστικά στο αίσθημα Δικαίου και δεν αφήνουν διάφορους, επειδή είναι ισχυροί παράγοντες του ποδοσφαίρου, των μέσων ενημέρωσης ή των επιχειρηματιών, να μπορούν να ξεφεύγουν από τη Δικαιοσύνη, με αρνησιδικία, με αναβολές ή με άλλα τερτίπια"(δλδ μια στιγμή να καταλάβω. Έχεις κάποια απόδειξη, ένδειξη βρε αδερφέ, πως κάποιος από αυτούς τους "επώνυμους" που λες, ξεφεύγει από την διακιοσύνη και δεν το λες; Κανένας εισαγγελέας ακούει; Και αυτό το λέω ως σχόλιο για την επόμενη φράση του λόγου σας). Και εγώ απευθύνομαι στη μεγάλη πλειοψηφία εκείνων των δικαστών που πιστεύουν στο αίσθημα Δικαίου, και όχι στους λίγους, οι οποίοι παίζουν παιχνίδια με την τύχη της χώρας"(έτσι μπράβο! Και τώρα, από Δευτέρα όμως γιατί τώρα έχουμε κάτι απεργιούλες, θα τους πιάσουμε όλους, πατριώτη).

Συνέχεια για τα της "Κυριακής" το Ευρω-κάγκελο, σε λίγο...

ΥΓ Αλήθεια το "Ποτέ την Κυριακή" δεν το έχει δει κανείς;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου