Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

"Βαγγέλη! Δώσε στην Κ.Ο. ότι θέλει..."

Με αυτόν τον τίτλο, παράφραση του "Τσοβόλα δώστα όλα", θα μπορούσαμε να περιγράψουμε την "αγωνία" του πρωθυπουργού, προκειμένου να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο και να μπορέσει να διαπραγματευτεί, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται, την καλύτερη δυνατη λύση για το χρέος, με όποιο "κούρεμα", "ξύρισμα" καταφέρει...

Και για του λόγου το αληθές, ιδού και οι τροπολογίες που ανακοίνωσε στην ΚΟ και έφεραν "χειροκροτήματα" στην αίθουσα της ολομέλειας, όταν ανακοινώθηκαν από τον κ. Βενιζέλο:

1)Το μέγιστο ποσοστό μείωσης των αποδοχών των δημοσιών υπαλλήλων για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου καθιερώνεται στο 25%.

2)Οι αδιάθετοι πόροι του πράσινου ταμείου μεταφέρονται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να υπάρξει βοήθεια στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και κατ επέκταση ανάπτυξη στην περιφέρεια

3) Προστίθεται η διάταξη που ήδη είχε εξαγγείλει ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με την οποία δημιουργείται ταμείο – ειδικός λογαριασμός «κοινωνικής εξισορρόπησης» όπου θα οδηγούνται τα επιπλέον έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Τα χρήματα αυτά θα διατίθενται σε εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την δημοσιονομική πολιτικής της κυβέρνησης.

4)Σύμφωνα με την αλλαγή της παραγράφου 5 του επίμαχου άρθρου 37 αναστέλλεται έως τη λήψη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (2014) η δυνατότητα του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει τις κλαδικές συμβάσεις και προς εκείνους τους εργαζομένους που δεν τις έχουν υπογράψει.

ΥΓ Και κλάαααμα η πρώην υπουργός και ο φρεσκο-παραιτηθείς βουλευτής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου