Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Το "μανιφέστο" του ΓΑΠ, η Ευρώπη και άλλες όμορφες ιστορίες(part 2)

Συνεχίζουμε την εξιστόρηση του "μανιφέστου" της χθεσινής ομιλίας του πρωθυπουργού. Αυτή την φορά η Ευρώπη, η σταθερότητα στην Ευρωζώνη, το "κούρεμα", το "ξύρισμα" και άλλα πολλά...

*"Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Κυριακής, διακυβεύονται πολλά και θα ήθελα να πω δυο λόγια γι' αυτή την ημερομηνία. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο-καμπή. Πετύχαμε τον Ιούλιο σημαντικές αποφάσεις, αποφάσεις που διεκδικήσαμε και πετύχαμε χάρη στην πολύμηνη διαπραγμάτευση και τις θυσίες του Ελληνικού λαού(σημ: εδώ θρυλείτε πως υπήρχε αναφορά που έλεγε: "μέχρι τις επόμενες και πιο οδυνηρές θυσίες για την επόμενη δόση και το νέο ανανεωμένο αναγγεννησιακό-μεσαιωνικό Μεσο-Μάκροπρόθεσμο, αλλά ηκόπηκε για ευνόητους λόγους). Αλλά βεβαίως, έχουν αλλάξει ακόμη περισσότερο σήμερα τα ευρωπαϊκά δεδομένα(αυτά τα αλλά, σκοτώνουν, αλλά...). Η Ευρώπη δεν στάθηκε μέχρι τώρα ικανή να αναχαιτίσει την κρίση, που πλήττει όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και απειλεί πια την ευστάθεια όλης της Ευρωζώνης, όλης της Ευρώπης, αλλά ακόμη και της παγκόσμιας οικονομίας(και τα έχωσε, και δεν μίλησε για Παγκόσμια Διακυβέρνηση! Αβλεψία και 10 βουρδουλιές στον συντάκτη για παραδειγματισμό). Και η αβεβαιότητα είναι μεγάλη(ενώ, ας πούμε, μέχρι τώρα είμασταν βέβαιοι ένα πράμα...). Δυστυχώς, αυτή η αβεβαιότητα αφορά ακόμη και το αν η Σύνοδος θα καταλήξει σε αποφάσεις την Κυριακή(νάτ, νάτα! Δηλαδή, είναι αμφίβολο ΚΑΙ το κούρεμα ΚΑΙ το ξύρισμα; Τζάμπα γαμπρός, σχόλασε και η νύφη, αμανάτι ο...κουμπάρος!). Η δική μας εθνική θέση(έχουμε και τέτοια;), με την οποία πορευόμαστε(θυμίζω: σε χαρτογραφημένα ύδατα, όπως ο Οδυσσέας και ψάχνουμε την Ιθάκη. Είναι γνωστά αυτά, αλλά και το γεγονός πως ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη μόνος...), είναι ότι η διαπραγμάτευση αυτή πρέπει να φτάσει στο να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα. Αφορά τον Ελληνικό λαό, αφορά όμως πια και τους λαούς της ίδιας της Ευρώπης. Είναι ώρα πια η Ευρώπη να λάβει επιτέλους σοβαρές και αποτελεσματικές αποφάσεις, για να σταματήσει αυτή η κρίση της Ευρωζώνης. Δεν μπορούμε να έχουμε σιγουριά ή και ανάπτυξη ή και επένδυση, εάν δεν υπάρξει αυτό το αίσθημα ασφάλειας. Αλλιώς, είναι δύσκολο να γυρίσουμε σελίδα στη χώρα μας. Θα κινδυνεύσει όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, και για την Ευρώπη, και για τη χώρα μας(πάλι ξέχασε την Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Υπάρχει θέμα!).

*"Πρώτον, στρατηγική μας απόφαση: είμαστε και παραμένουμε στο ευρώ(αυτό τώρα είναι είδηση; Γιατί έτσι όπως είναι διατυπωμένο αφήνει την υπόνοια, λέω εγώ τώρα, πως μπορεί και να μας "σουτάρουνε").
Δεύτερον, αφετηρία για ό,τι συζητάμε είναι όλα τα θετικά στοιχεία της συμφωνίας του Ιουλίου, δηλαδή, η κάλυψη των αναγκών της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια, η διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους με επιμήκυνση, περίοδο χάριτος, χαμηλά επιτόκια.(εδώ σαφώς πρόκειται ή περί λάθους ή δύο διαφορετικοί άνθρωποι έφτιαξαν το κείμενο. Εσύ δεν μας είπες προηγουμένως πως η Ευρώπη και εμείς είμαστε ανασφαλείς και ότι καμία συμφωνία δεν είναι βέβαιη; Δεν μας είπες πως η σύνοδος ΔΕΝ είναι βέβαιο πως θα πάρει αποφάσεις την Κυριακή; Ε, αυτά κάνουν οι "λογογράφοι" και τον μπερδεύουν και μετά λέμε πως φταίει κιόλας...)
Τρίτον
. Να πετύχουμε ελάφρυνση του βάρους του χρέους, που βαραίνει τις πλάτες του κάθε Έλληνα. Εδώ, θέλω απλώς να ξέρετε ότι, ενώ το 2009 πληρώναμε τόκους περί τα 12 δις, το 2012 θα πληρώσουμε 18 δις, λόγω των δανείων που σύναψε η προηγούμενη κυβέρνηση. Καταλαβαίνετε το μέγεθος του βάρους που έχει πια το χρέος καθημερινά για τον Έλληνα πολίτη(λοιπόν εδώ ενώ το ξεκίνησε καλά, μας έπιασε "θάλασσα" στο δρόμο. Δλδ, έρχονται και άλλα "χαράτσια" και "θυσίες" Γιώργο μου; Γιατί από λεφτά ξεμείναμε και το μόνο που μένει είναι να "θυσιάσουμε" την...Ιφιγένεια!).
Τέταρτον. Παράλληλα, να υπάρχει διασφάλιση της ομαλότητας για το τραπεζικό σύστημα της χώρας και τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία(το άργησες αυτό με την σταθερότητα στις Τράπεζες και ανησύχησα! Μόλις τέταρτο; Αχ, αχ, αχ!).
Πέμπτον. Μέτρα για τη στήριξη της προσπάθειας για την ανάπτυξη, ένα νέο, βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο για τη χώρα μας"(και ανάπτυξη έχει το "μενού"! Και μάλιστα το βάζουμε επίτηδες(υπόθεση κάνω), στο τέλος για να κάνει εντύπωση! Το βιώσιμο τώρα, παίζει, ειδικά αν κατέβει το Χρηματιστήριο και κάτω από τις 500 μονάδες μην σου πω, και να πέσουν οι επενδύσεις σαν "μάνα εξ ουρανού", καθώς αυτές θα είναι με αντίτιμο, "πινάκιο φακής" αλλά μάλλον άδειο από...φακή).

Άντε και καλή μας Κυριακή! Γιατί την Δευτέρα την βλέπω να ξημερώνει με αλαλαγμούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου