Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Οι δανειστές απαιτούν τώρα και εκχώρηση εκτελεστικής εξουσίας !!! | ANTINEWS

Θυμάστε που γράφαμε ότι «πίσω από τα σενάρια συγκυβέρνησης είναι και η διαφαινόμενη απόφαση της Τρόικας να τοποθετηθούν επιτηρητές στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (!!!), για να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν οποιαδήποτε δημόσια δαπάνη που αποφασίζεται είτε από την κυβέρνηση είτε από την Βουλή»; Και ότι αν η απόφαση αυτή γίνει αποδεκτή θα συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας;

Ε, λοιπόν η πρόθεση αυτή των δανειστών δεν είναι πλέον διαφαινόμενη. Έχει …φανερωθεί!

Σύμφωνα με το Reuters, που μάλιστα κάνει λόγο για νέα μορφή αποικιοκρατίας, αρχίζει να βρίσκει ευρεία υποστήριξη η πρόταση να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία ακόμα και με περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας της χώρας !!!.

Ποιά είναι η πρόταση; Η ολιγομελής ομάδα δράσης της Κομισιόν, που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα υπό τον Horst Reichenbach θα διευρυνθεί με εκατοντάδες τεχνοκράτες και θα αποκτήσει εκτελεστικές αρμοδιότητες για να έχει τον τελικό αποφασιστικό λόγο σε διάφορους τομείς και κυρίως τις αποκρατικοποιήσεις. Η ομάδα δράσης πρέπει να «αναλάβει ορισμένες από τις λειτουργίες του κράτους ώστε να λειτουργήσει η μηχανή». δηλώνει πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις στο Reuters

Ορισμένοι – κυρίως οι Ιρλανδοί – απορρίπτουν την πρόταση «ως μία νέα μορφή αποικιοκρατίας» . «Ή θα γίνει αυτό, ή δεν θα λάβουν άλλα χρήματα» αναφέρει όμως μία πηγή στον Reuters και προσθέτει: «Το μέγεθος της παρέμβασης θα είναι άνευ προηγουμένου.. Εάν είχαμε ενδείξεις υπεύθυνης διαχείρισης όπως συνέβη στην Ιρλανδία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αυτό όμως, λείπει στην Ελλάδα».

Άλλος αξιωματούχος αναφέρει στο Reuters ότι υπάρχει η σκέψη για την δημιουργία μόνιμου σώματος στην Ελλάδα που θα συνεχίσει το έργο του κλιμακίου της τρόικας. «Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά που να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων» (γκαουλάϊτερ, δηλαδή) αναφέρει ο αξιωματούχος συμπληρώνοντας πως το σχέδιο «πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά, ας το ονομάσουμε τεχνική βοήθεια.. ή κάπως αλλιώς. Δεν μπορούμε να τους ποδοπατήσουμε»(!!!).

«Είναι θέμα εξουσίας» παραδέχεται ο αξιωματούχος και συμπληρώνει: «Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση πάντως, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν διευκρίνισε πως όλα αυτά δεν είναι νομικώς εφικτά βάσει των υπαρχουσών συνθηκών της ΕΕ.

Κατά τα άλλα, τα γράψαμε μόλις χτες εδώ στο antinews:

Οι Γερμανοί, για να είναι σίγουροι ότι το χρέος θα γίνει βιώσιμο, επιθυμούν να πάνε πακέτο το κούρεμα με τρεις βασικές προϋποθέσεις:

α) Την ανάληψη της οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Ράιχενμπαχ και το επιτελείο του

β) Την εκχώρηση όλης της κρατικής περιουσίας σε μια εταιρία που θα διαχειρίζονται οι ίδιοι προς ‘’όφελος’’ της Ελλάδας (τα έσοδα θα πηγαίνουν στην αποπληρωμή του χρέους)

γ) Την απότομη και πλήρη αποκοπή της χώρας μας από κάθε είδους χρηματοδότηση, πράγμα που συνεπάγεται ότι κάθε δαπάνη της κυβέρνησης οφείλει να αποπληρώνεται αποκλειστικά και μόνο από τα κρατικά έσοδα

Αυτή είναι η Γερμανική πρόταση, και ΔΕΝ είναι διαπραγματεύσιμη, αυτό είναι το σημείο στο οποίο μας οδήγησε η πρόθυμη κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγα της διαπλοκής, έτσι αντιλαμβάνονται τη σωτηρία της χώρας. Θαυμάστε τους.

Νεότερο: Η Μέρκελ συμφωνεί και λέει πως θα μας τρέχει και στα δικαστήρια

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναμένει από τους ευρωπαίους ηγέτες στη σύνοδο της 23ης Οκτωβρίου, να καταλήξουν σε ένα «σχέδιο εργασίας» για την Ελλάδα, το οποίο πιθανότατα θα περιλαμβάνει και την αποστολή ενός μόνιμου κλιμάκιου της Τρόικα που θα παρακολουθεί την εξέλιξη των δημοσιονομικών.

Οι παραπάνω δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, έγιναν σε μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), όπως ανέφεραν κομματικές πηγές στο Reuters.

Επίσης, η Μέρκελ είπε ότι στη σύνοδο θα πρέπει να βρεθούν οι τρόποι της αποτελεσματικής λειτουργίας του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας ( EFSF), όμως η ενίσχυσή του μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποκλείεται.

Τέλος, πήγες του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος που συμμετείχαν στην συνάντηση με την Μέρκελ, σημείωσαν ότι η καγκελάριος αναμένει επίσης να συμφωνηθεί στη σύνοδο, χώρες των οποίων τα ελλείμματα «ξεφεύγουν» (deficit-busting), να οδηγούνται στα δικαστήρια.


Οι δανειστές απαιτούν τώρα και εκχώρηση εκτελεστικής εξουσίας !!! | ANTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου