Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ένας μείον, μία "διάσωση" και ένας με συνείδηση: σύνολο 153!

Ασκήσεις...αριθμητικής, είχαμε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την διαδικασία των τοποθετήσεων και της ψηφοφορίας, όπου και τελικά το Πολυνομοσχέδιο πέρασε με 154 "ναι" στο σύνολο και 153 "ναι" στο άρθρο 37, που προετοιμάζεο το έδαφος για τις νέες εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Την αρνητική ψήφο της Λούκας Κατσέλη στο άρθρο 37, έφερε και την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού, με την διαγραφή της να ανακοινώνετε στο σώμα.

Από την άλλη η Βάσω Παπανδρέου, αφού μίλησε με τον πρωθυπουργό, επικαλέστηκε συνειδησιακό πρόβλημα στο να μην ψηφίσει υπέρ και είπε πως αυτό συμβαίνει για τελευταία φορά. Παράλληλα προειδοποίησε για πολιτικές ζυμάσεις και αλλαγές από...Δευτέρα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων/αποφάσεων/ανακοινώσεων.

Τέλος ο Μίμης Ανδρουλάκης, πέρα από την αναφορά του στο(επίσης πολυφορεμένο τώρα τελευταία) "τελευταία φορά" κατά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου επι της αρχής, στην ολομέλεια, ήταν αμίλητος.

Τώρα μένει να δούμε αν ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να κυβερνά με 153 βουλευτές, κάτι το οποίο είχε προαναγγείλει πως δεν μπορεί να το πράξει, όντας "όμηρος" σε τυχόν απαιτήσεις αυτών...

Από Δευτέρα λοιπόν θα έχουμε νέο "παιχνίδι".
Το φτου και βγαίνω!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου